23948sdkhjf

Apotekshandeln går starkt när andra branscher backar

När flera branscher backar inom e-handeln går apoteksbranschen fortsatt starkt framåt. Det visar Postnords senaste rapport. 

Postnord har släppt sin rapport E-barometern för det andra kvartalet i år, en rapport paket- och logistikbolaget gjort tillsammans med HUI Research. 

Den nya rapporten visar att e-handeln backat med fyra procent under det andra kvartalet i år i jämförelse med samma period förra året. Störst tapp gör bygghandeln som backar med 19 procent, därefter kommer böcker & media med 7 procent och hemelektronik som tappar 5 procent. 

Några förklaringar till den minskade e-handeln inom de olika branscherna går att finna i lågkonjunkturen och en minskad bostadsmarknad.

Endast Apotekshandeln, kläder & skor samt sport & fritid ligger på plussidan. Förstnämnda har ökat med 21 procent medan kläder & skor samt sport & fritid ökat med 2 procent respektive 1 procent. 

– Det är flera samtida faktorer som alla påverkar apoteksbranschen online positivt. Ett breddat utbud, konkurrenskraftiga priser och produkter väl anpassade för att handlas online. Ur ett last mile-perspektiv är förpackningarna ofta gynnsamma sett till sin storlek och passar för e-handel, säger Marie Rudolfsson, affärsområdeschef Postnord Sverige, i en kommentar.

När det kommer till leveranser, visar E-barometern på att utlämningsställen fortfarande är det vanligaste valet. 45 procent av de tillfrågade valde att få sina senaste varor skickade till ett utlämningsställe medan 19 procent valde paketlåda/ paketbox som leveransalternativ.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125