23948sdkhjf

Budkrig: De slåss om logistikoperatör i Hamburg

På bara några timmar har det som bäst kan beskrivas som ett budkrig om ägandet av hälften av det stora tyska logistikföretaget HHLA utvecklats.

Det skriver flera utländska medier.

HHLA är en av de viktigaste hamnoperatörerna i Hamburg och ansvarar för driften av en stor del av hamnen.

Budkriget ska ha börjat när det schweiziska rederiet MSC erbjöd sig att köpa 49,9 procent av aktierna i HHLA för cirka 1,26 miljarder euro. Resterande aktier skulle även fortsättningsvis ägas av Hamburgs stad, som därmed skulle kunna behålla kontrollen över hamnen.

Några timmar senare anslöt sig en annan spelare till planen. Den tyske förmögne mannen Klaus Michael Kühne, som är storägare i både Kuehne + Nagel och det tyska containerrederiet Hapag-Lloyd, var också intresserad.

Konkret menade han att Hapag-LLoyd var tvungen att lägga bud på hamnen, annars skulle hans eget holdingbolag stå redo med ett bud, antydde han.

– Självklart ska minoritetsandelen i HHLA tilldelas ett riktigt Hamburg-företag som Hapag-Lloyd, sa han till den tyska tidningen FAZ.

För närvarande har HHLA endast meddelat att de kommer att överväga erbjudandena.

Det är inte första gången som det är bråk om HHLA och containerterminalerna i Hamburg. Tidigare i år slutförde det tyska logistikföretaget en affär med det kinesiska rederiet Cosco, som tog över ägandet av cirka en fjärdedel av Tollerorts containerterminal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141