23948sdkhjf

Ny fjällplog från Mählers

Snöplogstillverkaren utlovar en plog som ska kasta snön både högt och långt i krävande miljöer.

Mählers har under de senaste åren anpassat sina produkter – både för att kunna fungera i ett förändrat klimat, och för att passa de senaste lastbilsmodellerna.

Ett antal nya modeller har lanserats och nu är det dags igen när Mähler presenterar sin DPF fjällplog.

Serieproduktionen pågår redan och den högkastande plogen ska vara byggd för krävande miljöer och kunna hantera stora snömängder i kombination med kuperad terräng.

– Vårt fokus har varit att optimera plogen för att den ska kasta snön både högt och långt för att inte bygga snöplogkanter för snabbt, säger Pontus Jonasson, vd på Mählers, i ett pressmeddelande.

Han förklarar att plogen genomgått tuffa tester både i Norge och i Sverige och att testförarnas input bidragit till en slutprodukt alla är nöjda med.

– Ja, den nya plogen har testats i flera olika miljöer, allt från lägre fjällterräng i Jämtland i Sverige ända upp till Alta i Nordnorge. Det har sammantaget gett oss värdefull information för att kunna optimera plogen till det den är avsedd för.

Arnt Olav Gåsbakk på företaget Gåsbakk & Sönner AS i Sörli, Norge, är en av testförarna.

– Fjällplogen lyfter snön fint redan från låga hastigheter och är väldigt följsam mot vägen. Dessutom är den ”snäll” mot snöplogkanterna, då den är utformad för att inte riva i kanterna. Det är tacksamt då många av vägarna är smala och då vill man inte att snön ”rinner tillbaka” in i vägen säger han i pressmeddelandet.

Fakta Mählers DPF Fjällplog

  • Arbetsbredd: 3 700 millimeter
  • Höjd höger: 2 100 millimeter
  • Höjd vänster: 890 millmeter
  • Vikt inklusive, fäste: 1 375 kg

Källa: Mählers

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079