23948sdkhjf

Meko storsatsar med Malte Månson Verkstäder

Malte Månson verkstäder och Meko ingår avtal i en gemensam satsning på verkstadsmarknaden för tunga fordon.  

Meko gör en storsatsning på tunga fordon genom ett samarbete med Malte Månson Verkstäder, Sveriges största oberoende servicekedja för lastbilar med sina 17 verkstäder.

Samarbetsavtalet omfattar reservdelsleveranser, utbildning inom elektrifierade lastbilar samt ett hållbarhetsprojekt för att bland annat öka användandet av miljövänliga smörjmedel.

– Tunga fordon är ett av Mekos prioriterade områden där vi växer framgångsrikt. Vi har etablerad verksamhet i Norge, Finland, Sverige och är på väg att starta i Danmark. Genom detta avtal tar vi ytterligare ett viktigt kliv som ledande leverantör på den svenska marknaden, säger Pehr Oscarson, vd och koncernchef på Meko i ett pressmeddelande.

Mekos omsättning inom tunga fordon har vuxit de senaste åren och ligger i dag på drygt 500 miljoner kronor.

Malte Månsson Verkstäder befinner sig i en expansionsfas och har som plan att flerfaldiga omsättningen fram till 2026.

– Vår framgång ligger i att erbjuda snabb och högklassig service så att lastbilar kan rulla med lönsamhet i stället för att stå parkerade till stora kostnader i väntan på reparation. Det ger oss en unik position i sig. Genom samarbetet med Meko blir våra serviceinrättningar garanterade framtidssäkrad utbildning och omgående leveranser vilket ingen annan kan erbjuda, något som ger oss mer kraft i vår expansion. Detta kommer att gynna kunder över hela Sverige framöver, säger Staffan Lindewald, vd för Malte Månson Group i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.484