23948sdkhjf

Nrep expanderar – blir huvudägare i polska 7R

Fastighetsbolaget Nrep expanderar i Polen genom att köpa 80 procent av aktierna i den polska logistikutvecklaren 7R.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären uppges uppgå till omkring 2,3 miljarder kronor och Nrep skriver att den polska verksamheten kommer att fortsätta under varumärket 7R.

– Genom vår specialiserade logistikplattform Logicenters har vi varit aktiva inom logistik sedan Nrep grundades 2005 och byggt upp en omfattande erfarenhet inom moderna logistikanläggningar. Den polska logistikmarknaden har gynnsamma förutsättningar med strukturella medvindar som understödjer en robust hyrestillväxt och en mogen investeringsmarknad. Genom förvärvet får Nrep tillgång till en betydande portfölj med de bästa logistiklägena i Polen och optimalt läge för distribution i Europa, säger Alfred Eklöf, partner Nrep med ansvar för logistik, i en kommentar.

Totalt har 7R en färdigställd portfölj om 1,8 miljoner kvadratmeter. Nrep uppger att affären kommer att utöka fastighetsinvesterarens logistikplattform, inklusive pipeline, till över 4,2 miljoner kvadratmeter i sex länder.

Nrep är en del av den nya investeringsplattformen Urban Partners och köpet sker via Nreps senaste fond i Nordic Strategies-serien, NSF V.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064