23948sdkhjf

Minskad omsättning för Finnlines

Finnlines har publicerat sin halvårsrapport för 2023 och medan koncernens intäkter minskade med sex procent, stod de passagerarrelaterade intäkterna för en ökning.

Totalt landade koncernens intäkter för det första halvåret på 336,4 miljoner euro, jämfört med 356,9 miljoner euro under samma period förra året. Samtidigt blev EBITDA för halvåret 89,6 miljoner euro, vilket är en minskning med 8 procent. 

Intäkterna från sjöfartstjänsterna landade på totalt 325,3 miljoner euro, vilket är en minskning från det första halvåret 2022 då intäkterna blev 343,8 miljoner euro. 

Av sjöfartstjänsternas intäkter hittills i år, stod passagerarsidan för en ökning och utgjorde 31,5 miljoner euro av intäkterna. Intäkterna från fraktsidan slutade på 293 miljoner euro, vilket går att jämföra med 318 miljoner euro under det första halvåret 2022. 

"De minskade importvolymerna har medfört minskade godsflöden och därmed även lägre bunkertillägg, vilket gemensamt har påverkat Finnlineskoncernens omsättning. När godsvolymerna sjönk på några av våra rutter var vi tvungna att antingen reducera avgångsfrekvensen eller antalet fartyg. Därför beslutade vi oss för att chartra ut ett roro-fartyg till Grimaldi Group. Därutöver har vi dragit ned kapaciteten på de rutter där volymerna minskat – och på motsvarande sätt ökat kapaciteten där vi har och prognostiserar tillväxt." skriver Tom Pippingsköld, vd för Finnlines i halvårsrapporten. 

Vidare skriver koncernen att de inom några veckor kommer att öppna en ny linje mellan Malmö och Świnoujście som kommer att ha dagliga avgångar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08