23948sdkhjf

Omfattande renovering av logistikcenter

Sedan i påskas håller Tuve Bygg på att uppdatera en 60 000 kvadratmeter stor logistikfastighet på Arnö Industriområde i Nyköping.

Uppdragsgivare är logistikfastighetsföretaget SLP och hyresgäst är HPL, Hedin Parts and Logistics som här har sitt huvudlager för reservdelar till de många bilmärken Hedin Bil säljer och servar i Sverige.

Centrallagret för Saab är i grunden mycket ändamålsenlig för reservdelslogistik. Under åren som gått har lagerverksamheten fortgått oavbrutet och investeringar gjorts.

Nu får hela den 50:åriga byggnaden utvändigt en facelift med nya fönster och ”Hedin-standard” på fasaden genom ommålning och ny fasadplåt. Mörkrött blir sobert grafitgrått. Även nya portar installeras på många ställen och helhetsintrycket kommer att vara nybyggnation.

Invändigt byggs kontor och andra personalytor om från grunden och utlovas bli mycket fräscha och moderna. I lagerdelarna ska ny lagerautomation installeras. Samtidigt byts bland annat ventilation och fjärrvärmesystem ut. Detta ska vara klart i november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062