23948sdkhjf

Bring väljer NC Nielsen

Bring Warehouse i Oslo satsar på nya maskiner.

N.C. Nielsen har levererat tre nya Terberg terminaltraktorer och två Konecranes containertruckar till Bring Warehouse i Oslo. 

– Med de nya maskinerna använder vi cirka 11–12 liter diesel i timmen, jämfört med 20–25 liter tidigare. De elektriska pumparna har även en positiv påverkan på arbetsmiljön. Maskinerna jobbar med ett lägre varvtal, bara 1 500 varv per minut. Det ger en betydligt lägre ljudnivå både inne i hytterna och runt maskinerna, förklarar Knut Erik Andersen, produktionsledare på Bring.

Bring har under 2022 även köpt in tre nya terminaltraktorer, Terberg RT 223. Truckarna belastas hårt och körs i tvåskift varje dag och fungerar dessutom väl ombord de roro-fartyg som Bring hanterar. 

– Operatörerna har själva varit med och utformat hytterna. Innan maskinerna färdigställs har vi möjlighet att skicka ut våra förare till fabriken, där de själva får vara med och välja bland annat säten och placeringen av reglagen. När maskinerna är klara slutbesiktigas och testkörs de. Att anpassa maskinerna efter förarna resulterar i färre belastningsskador och bättre arbetsmiljö, säger Knut Erik Andersen.

N.C Nielsen levererar gaffeltruckar, terminaltraktorer och specialmaskiner. Företaget har en årlig omsättning på drygt 1,2 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109