23948sdkhjf

Volvo höjer säkerheten – lanserar nya funktioner

Volvo Lastvagnar lanserar nya säkerhetsfunktioner för att skydda trafikanter.

Volvo introducerar ett gäng nya säkerhetsfunktioner i sina lastbilar, bland annat handlar det om ett nytt förarstödssystem och dörröppningsvarning.

Det nya förarstödssystemet Frontradar syftar till att minska kollissionsrisken genom att en kamera och radar känner av om fotgängare eller cyklister befinner sig framför fordonet. Systemet varnar då föraren visuellt och ljudmässigt. Likaså ska funktionen Dörröppningsvarning uppmärksamma föraren på om någon närmar sig fordonet när dörrarna öppnas.

Det skriver Volvo i ett pressmeddelande.

– Vi utvecklar och introducerar ständigt nya säkerhetsfunktioner som underlättar för förarna och som hjälper till att skydda både dem och medtrafikanterna. Volvo Lastvagnar har en långsiktig vision om noll olyckor och säkerhet är kärnan i allt vi gör. Med de nya säkerhetsfunktionerna tar vi viktiga steg mot att uppnå dessa mål, säger Anna Wrige Berling, trafik- och produktsäkerhetschef på Volvo Lastvagnar, i en kommentar.

Fordonstillverkaren skriver att några av de nya funktionerna har utvecklats för att uppfylla EU:s kommande uppdatering av lagkraven inom säkerhetsförordningen GSR.

– Vi är positiva till hårdare regler när det gäller säkerhet. Flera av våra nya och uppdaterade system ger dessutom våra kunder ytterligare säkerhet genom att redan i dag överträffa de lagstadgade kraven som blir obligatoriska med GSR 2024, berättar Anna Wrige Berling.

Nya säkerhetssystem:

Frontradar (ingår i GSR)
Hastighetsassistans (ingår i GSR)
Övervakning av däcktryck (ingår i GSR)
Dörröppningsvarning
Autobroms vid stillastående

Källa: Volvo Lastvagnar

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078