23948sdkhjf

DSV:s nya lager får 100 000 kvadratmeter solpaneler

DSV:s jätteanläggningar i Landskrona utrustas med 100 000 kvadratmeter solpaneler.

Förra året påbörjade DSV bygget av två nya lager i Landskrona som kommer att mäta totalt 175 000 kvadratmeter.

Nu står det klart att transport- och logistikbolaget kommer att installera 100 000 kvadratmeter solpaneler på anläggningarna för att lagren ska kunna drivas på förnybar energi samt tillhandahålla laddning av elfordon.

Det skriver DSV i ett pressmeddelande.

Förutom att driva anläggningarna med förnybar energi, skriver DSV att eventuell överskottsenergin som produceras, kommer att levereras till det lokala elnätet.

– Utvecklingen av dessa pilotanläggningar kommer att göra det möjligt för DSV att tillhandahålla en helt förnybar energiförsörjning för vår egen verksamhet, vilket minskar både våra direkta och indirekta koldioxidutsläpp. Detta koncept är en nyckelkomponent i DSVs dekarboniseringsåtagande, och jag är stolt över att se DSV bygga infrastruktur som kommer att stödja branschens gröna omställning, säger Jens Bjørn Andersen, vd för DSV, i en kommentar.

Enligt DSV kommer solcellerna ha en kapacitet om 14 MwP, något som motsvarar 1 400 hushålls energibehov på ett år. Transport- och logistikbolagets anläggningar kommer att behöva 25 procent av energiproduktionen, vilket gör att resterande el bland annat kommer att lagras för laddning av elfordon.

De nya lagren väntas stå klara under 2024. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125