23948sdkhjf

Volvo testar vätgasdrivna ellastbilar i tufft klimat

Just nu pågår tester av Volvos vätgasdrivna ellastbilar på allmän väg i Kiruna. Det kalla klimatet har valts för att göra testerna extra utmanande.

Volvo Lastvagnar visade upp sina vätgasdrivna ellastbilar för första gången förra året, och nyligen påbörjades testerna av fordonen på allmän väg.

– Lastbilar kör sju dagar i veckan och i alla väder. De tuffa förhållandena på allmänna vägar i norra Sverige, med is, vind och mycket snö, är en idealisk testmiljö, säger Helena Alsiö, VP Powertrain Product Management på Volvo Lastvagnar, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är glädjande att konstatera att testerna går bra, vilket bekräftar de tester som vi genomfört i förväg, både digitalt och på vår testbana nära Göteborg.

Volvo uppger att de bränslecellsdrivna elektriska lastbilarna kommer att vara kommersiellt tillgängliga under andra halvan av detta decennium. 

Innan dess ska tester tillsammans med åkerier genomföras.

Volvo vätgasdrivna ellastbilar

Volvos vätgasdrivna bränslecellslastbilar kommer att använda två bränsleceller med kapacitet att generera 300 kW elkraft. Grön vätgas är en oändlig resurs som produceras genom att använda förnybara energikällor, såsom vind, vatten och sol.

Källa: Volvo Lastvagnar

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078