23948sdkhjf

Ökad omsättning för Scania

Scania ökade sin nettoomsättning med 42 procent under det första kvartalet. Det framgår av fordonstillverkarens delårsrapport.

Under det första kvartalet i år ökade Scania sin leverans av lastbilar med 36 procent samtidigt som orderingången minskade med åtta procent. Orderingången för det första kvartalet låg på totalt 17 771 lastbilar, jämfört med 19 323 fordon under samma period förra året.

Nettoomsättningen för Scania steg med totalt 42 procent till 45,8 miljarder kronor, medan det justerade rörelseresultatet landade på 6,2 miljarder kronor.

– Trots fortsatt makroekonomisk och geopolitisk osäkerhet var transportaktiviteten fortsatt hög, liksom efterfrågan på våra produkter. Vårt arbete med att stabilisera produktionssystemet har gett resultat och jag är stolt över att Scanias leveransvolymer ökat under första kvartalet. De högre volymerna och det förbättrade kapacitetsutnyttjandet i produktionen påverkade rörelseresultatet positivt, säger Christian Levin, vd och koncernchef, i delårsrapporten.

Scanias delårsrapport 

Scanias nettoomsättning ökade med 42 procent till SEK 45,8 miljarder (32,2)

Rörelsemarginalen var 13,5 procent (7,5)

Kassaflödet inom Fordon och tjänster uppgick till SEK 4,9 miljarder (-1,2)

Fordonsleveranserna ökade med 36 procent till 22 626

Leveranserna av nollutsläppsfordon (Zero Emission Vehicles, ZEV) ökade, från låga nivåer med över 300 procent till 74 (24)

Källa: Scania

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078