23948sdkhjf

Minskad omsättning för DSV

Danska DSV redovisar minskad omsättning under det första kvartalet.

Under det första kvartalet minskade DSV:s nettoomsättning till 40,9 miljarder danska kronor. Det går att jämföra med det första kvartalet 2022 då logistikbolagets nettoomsättning landade på 61,1 miljarder kronor.

Det framgår av DSV:s kvartalsrapport. 

EBIT före särskilda poster minskade med 28 procent till 4,6 miljarder danska kronor, jämfört med 6,4 miljarder under samma period förra året.

– Som förväntat minskade efterfrågan på transporttjänster och fraktpriser under första kvartalet 2023. Trots det uppnådde vi goda resultat och starkt kassaflöde inom alla våra affärsområden genom att tillhandahålla god kundservice och effektivt hantera vår kapacitet. Vi förväntar oss att de globala handelsvolymerna kommer att förbättras gradvis under de kommande kvartalen, och vi står fast vid vår helårs EBIT-guidning för 2023, säger Jens Bjørn Andersen, koncernchef för DSV, i ett pressmeddelande.

Inom Air & Sea-division såg DSV en minskning av EBIT med 31 procent under det första kvartalet. Solutions-divisionen minskade också med lika många procent. Det segment som sticker ut är Road-divisionen vars resultat landade på samma nivå som under Q1 2022.

Volymerna inom flyg minskade med omkring 20 procent, och den största minskningen skedde i början av kvartalet. Vad gäller volymerna inom sjöfart minskade de med 12 procent. DSV skriver i sin kvartalsrapport att volymerna förbättrats i slutet av kvartalet.

Inom segmentet Road såg DSV en ökad bruttovinst med 3,2 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063