23948sdkhjf

Logicenters bygger nytt åt Frigoscandia

Nu har bygget av Frigoscandias nya anläggning i Helsingborg börjat. Den nya lagringsytan kommer att bli 36 000 kvadratmeter.

Logicenters har fått i uppdrag att bygga en ny anläggning åt Frigoscandia anpassad för lagring av livsmedel i flera temperaturzoner. 

3PL-centret beräknas stå klart i slutet av nästa år och byggs i Hyllinge utanför Helsingborg.

Det framgår av ett pressmeddelande.

– Att modernisera och utveckla våra anläggningar och infrastruktur är en tydlig strategi i vår plan för tillväxt och förädling av vårt erbjudande. Fastighetens placering och utformning i Hyllinge har stora fördelar och vi ser nu fram emot att verka i en anläggning som både hjälper våra kunder att uppfylla sina miljömässiga mål samt klara de snabba omställningar som kommer att krävas i framtiden, säger Peter Haveneth, vd på Frigoscandia, i en kommentar.

Ambitionen är att anläggningen ska miljöcertifieras enligt BREEAM Excellen.

– Det är med glädje som vi kan kommunicera den här affären efter att vi jobbat länge med det här projektet. Anläggningen kommer att bli Frigoscandias framtida nav för hela södra Sverige och det känns väldigt bra att vi har kunnat erbjuda denna möjlighet. För oss är det glädjande att vi stärker ett ytterligare utvecklingsprojekt med att bygga in en kyl- och frysanläggning, säger Matthias Kettelhoit, vd på Logicenters.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078