23948sdkhjf

Postnord testar AI-lösning

Postnord ska testa en kamerabaserad AI-lösning som gör pakethanteringen smartare.

Postnord testar en kamerabaserad AI-lösning som automatiskt mäter fyllnadsgraden i varje fordon på utvalda terminaler, det framgår i ett pressmeddelande. Kameran scannar av lastytan för samtliga transportfordon på terminalerna och skapar en översikt som används för en smartare datainsamling av effektiviteten i packning av fordonen. Denna lösning innebär att man ersätter den tidigare manuella datainsamlingen mot en helt automatiserad process. 

– Vi använder oss av den senaste AI-teknologin för att optimera utrymmena i våra fordon. Det är som Tetris. Genom att snabbt och automatiskt ge våra medarbetare information om hur mycket vi lastar kan vi minska utrymmesförlusterna och öka effektiviteten i varje transportfordon. Tidigare var registreringen helt manuell, men är nu automatiserad, vilket innebär att vi kan minska kostnader och klimatavtryck samtidigt som vi underlättar för våra medarbetare och ledning i terminalerna. Det är fantastiskt att se hur denna teknologi fungerar ock bidrar till att uppnå våra hållbarhetsmål, säger Mathias Krümmel, vd PostNord Sverige.

Postnord testar ytterligare en AI-baserad lösning i form av smarta glasögon med inbyggd AI och mikrofon för sina medarbetare i terminalerna. De smarta glasögonen kan skanna streckkoder på paket och ger omedelbar återkoppling om hur och var den skannade artikeln ska sorteras. Glasögonen ersätter traditionella handhållna verktyg som scannrar, vilket innebär att medarbetaren får tillgång till viktig information med båda händerna fria, vilket gör pakethantering mer effektiv och ergonomisk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36