23948sdkhjf

DFDS och Danish Crown ingår miljardavtal

Ett nytt avtal mellan DFDS och Danish Crown har ett värde på cirka fem miljarder danska kronor och ska bland annat säkerställa en grön omställning i slaktarjättens leverantörskedja.

DFDS måste hålla jämna steg i distributionskedjan för Danish Crown. De två bolagen har ingått ett nytt femårigt avtal som innebär att DFDS ska leverera logistik- och frakttjänster till Danish Crown när Danish Crown ska exportera till Europa och Storbritannien.

Det uppger de båda företagen i ett pressmeddelande.

Avtalet har ett uppskattat värde på upp till fem miljarder danska kronor (7,6 miljarder svenska kronor) under avtalsperioden och innebär bland annat att en mindre del av kontraktssumman ska öronmärkas för projekt som kan minska klimatavtrycket från transporter av Danish Crowns produkter.

– Vi kommer omedelbart att sätta in fler eldrivna lastbilar och släp i Danish Crowns logistiknätverk och sedan kommer vi att fortsätta vårt samarbete med Danish Crown kring utvecklingen av innovativa lösningar och processer som kan bana väg för ytterligare minskningar, säger Torben Carlsen, vd för DFDS, i meddelandet.

Det är inte klart hur stor koldioxidreduktion de två företagen räknar med att skapa, men Danish Crown uppger i tillkännagivandet att de siktar på att producera klimatneutral mat till 2050. För att nå det målet är det också nödvändigt att genomföra en omstrukturering av försörjningskedjan och logistikdelen.

– Det är helt centralt för oss att våra partners är engagerade i den gröna omställningen och investerar i lösningar som kan bidra till att minska klimatavtrycket av våra produkters resa från jord till bord, säger Jais Valeur, koncernchef för Danish Crown.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11