23948sdkhjf

Transportavtal klart

Det nya transportavtalet innebär löneökningar på upp till 9,1 procent fördelat på två år.

Efter långa förhandlingar har Svenska Transportarbetareförbundet och Biltrafikens Arbetsgivareförbund landat i ett nytt kollektivavtal som innebär löneökningar på mellan 1 080 och 1 500 kronor per månad under det första året. 

Under det andra året höjs lönerna med mellan 900 och 1 124 kronor per månad

– I en svår tid har vi fått igenom historiskt höga löneökningar till medlemmarna i Transport. Vi har stått upp för branschen och våra medlemmar i det tuffaste förhandlingsläget någonsin. Jag har hela tiden sagt pengar, pengar, pengar och lite till – det har vi ordnat, säger Tommy Wreeth, Transports förbundsordförande, i en kommentar.

Bland åkeribranschens medlemmar får majoriteten en löneökning på 4,9 procent år ett och 3,6 procent år två medan terminalsektorn får ökningar på mellan 4,4–5,3 procent år ett och 3,5–3,8 procent år två.

– Avtalet innebär löneökningar som passar vårt avtal och som är bra för transportsektorn. Vi har visat att Transport vågar, försöker och kan in i det sista för att göra det bästa för medlemmarna, även i svåra tider. Sista budet som vi fick från arbetsgivarna var för bra för att ta till stridsåtgärder. Min bedömning är att avtalet är det bästa som går att få sett utifrån förutsättningarna i årets avtalsrörelse, säger Tommy Wreeth.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ahlsell satsar 600 miljoner på nytt logistikcenter i Hallsberg
SLP först i logistikbranschen att nå krävande klimatcertifiering
Volvos nya app underlättar leveransflödet till byggarbetsplatser
Peab bygger testbana åt Scania för 730 miljoner
Widéns vinner sin första offentliga upphandling: ”Jätteintressant uppdrag”
DB Cargo utvecklar linjen Kina – Sverige
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063