23948sdkhjf

Pressad global fraktmarknad – SGL räknar med tufft 2023

Scan Global Logistics räknar med att hålla nivån även om marknadsläget är svårt.

Det danska logistikföretaget Scan Global Logistics räknar med att 2023 kommer att erbjuda en pressad global fraktmarknad.

Det framgår av bolagets årsredovisning som just publicerats.

– Med de ökade makroekonomiska utmaningarna, högre inflation och den fortsatta osäkerheten med kriget i Ukraina förväntar vi oss en derivat effekt på den globala fraktmarknaden 2023, skriver bolaget i rapporten.

Det betyder dock inte att Scan Global Logistics räknar med ett väsentligt lägre rörelseresultat (ebitda) än 2022. Omvänt förväntar sig bolaget inte heller någon överväldigande tillväxt utan siktar på att landa med ett resultat liknande det bolaget uppnådde förra året.

År 2022 var rörelsevinsten för företaget 1 206 miljoner danska kronor, medan årsredovisningen visar ett förväntat rörelseresultat på mellan 1 130 miljoner och 1230 miljoner danska kronor.

– Den fallande efterfrågan under andra halvåret 2022 förväntas fortsätta att påverka första halvåret 2023 och påverka fraktvolymerna. Vi räknar dock med en återgång av volymerna under andra halvåret 2023, då vi räknar med att nå mer normaliserade nivåer, skriver bolaget.

Sammantaget kan bolaget därför beskrivas som optimistiskt, trots en marknadssituation som ser svår ut under första halvåret.

Värt att notera är att Scan Global Logistics resultat för 2022 låg betydligt över de tidigare åren och därmed måste det betecknas som en framgång om företaget landar på ungefär samma nivå på en marknad där logistiksektorn generellt räknar med en nedgång.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079