23948sdkhjf

Mathem utökar samarbete kring elektrifiering

Mathems samarbete med tech-bolaget Rearq går in i en ny fas. Nu utökar bolagen samarbetet kring lastbilar som uppgraderas till el.

Under 2022 inledde Mathem och tech-bolaget Rearq ett samarbete som går ut på att bygga om dieselbilar till elbilar, och i början av sommaren introduceras de första konverterade lätta ellastbilarna som ingår i Mathems fordonsflotta i Stockholm.

Nu meddelar e-handelsbolaget att de ingår ett långsiktigt samarbete med Rearq som omfattar ytterligare 130 fordon.

Mathem skriver att samarbetet bland annat innebär kostnadsbesparingar då fordon som annars skulle ansetts vara daterade, nu kan återbrukas. Utöver det räknar bolaget med att den operationella kostnaden för fordonen kommer att minska med 40 procent när de går över till eldrift.

– Vi är väldigt glada över att det här projektet, som lanserades som ett test under sommaren, har blivit så lyckat och att vi nu har tagit beslutet att utöka samarbetet med Rearq. Vi har tydliga mål för att Mathems flotta ska elektrifieras, och att det dessutom visar sig att den operationella kostnaden blir så pass mycket lägre gör att det verkligen är win-win, säger Staffan Löttiger, Utvecklingschef Operations på Mathem, i en kommentar.

Sedan tidigare rullar två konverterade bilar i Göteborg och i försommar introduceras de tio första fordonen i Stockholm. Mathem skriver att de äldsta bilarna kommer att uppgraderas succesivt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078