23948sdkhjf

Mathem satsar hårdare på expressleverans

Mathem har förvärvat startup-bolaget Kavall som verkar inom snabba hemleveranser av matvaror.

Det skriver Mathem i ett pressmeddelande.

Kavall grundades 2021 och har sedan starten satsat på leverans av matvaror under 10 minuter. Samma år som grundandet tog företaget in sitt första externa kapital om 50 miljoner kronor. 

Nu har Mathem förvärvat bolaget och i samband med uppköpet kommer Kavalls verksamhet att drivas under namnet Mathem Express.

– Det känns väldigt kul och spännande att Kavall nu blir en del av Mathem, som med sitt starka varumärke och väletablerade operativa verksamhet ger fantastiska förutsättningar framåt. Vi har båda sett den starka efterfrågan som finns för snabba leveranser, och ser fram emot att se hur vi kan utveckla den här affären framgångsrikt ihop genom Mathem Express, säger John Tengberg, vd på Kavall, i en kommentar.

I samband med affären säkras också kapital från Kavalls fyra största ägare Bonnier Ventures, Inbox Capital, Nicoya och VNV Global i den kommande finansieringsrunda. 

Mathem uppger att fokus i finansieringsrundan kommer att ligga på den fortsatta utvecklingen av den nya automatiserade logistikanläggningen i Larsboda i Stockholm.

– Snabba leveranser är idag en naturlig del av stadsbilden, men det finns ett naturligt behov av en konsolidering på marknaden. Vi har varit imponerade av Kavalls utveckling och vad de lyckats bygga på kort tid, och ser stor potential i deras verksamhet i Stockholm. Med den här affären vässar vi vårt kunderbjudande än mer på en växande marknad. Dessutom får vi in ägare med stor kunskap och erfarenhet från vår bransch, vilket stärker Mathems position ytterligare. De visar ett fantastiskt engagemang och tilltro på vår utveckling, och det är otroligt glädjande att ha dem ombord, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078