23948sdkhjf

Maersk låter kunder titta in i kylcontainrar virtuellt

Maersk låter nu kunder som använder containrar med speciella krav på temperatur och kyla, övervaka containrarnas data timme för timme.

Från och med nu kan Maersk-kunder som behöver containertransport med särskilt fokus på till exempel luftfuktighet eller temperaturer övervaka dessa parametrar på timbasis när Maersk transporterar containrarna. 

Det säger företaget i ett pressmeddelande.

Kylcontainrar från Mærsk är anslutna till Mærsks Remote Container Management-system, som övervakar förhållandena inne i containrarna. Detta system har funnits sedan 2019 och går under namnet Captain Peter. Men nu har systemet utökats med ett så kallat API, som är ett programmeringsgränssnitt, så att Maersks kunder kan följa förhållandena i behållarna i sina egna IT-system. 

Det nya gränssnittet ger även Mærsk-kunder möjlighet att dela informationen med sina kunder, så att de kunder som äger godset som flyttas kan följa om det görs i enlighet med regelverket.

– Lanseringen av Captain Peter Integrated är ett viktigt steg på resan mot mer digitala och integrerade leveranskedjor. Synlighet och flexibilitet är avgörande för våra kunder och deras intressenter, och genom att göra det möjligt för data att flöda direkt från våra containrar in i kundernas system bygger vi både ett närmare partnerskap och möjliggör i slutändan bättre beslut för deras försörjningskedjor, säger vd för Reefer Solutions i A.P. Møller – Maersk, Bruce Marshall, i samband med uppskjutningen.

Han uppger också att under 2022 har över 80 procent av kylflottan uppgraderades för att tillhandahålla timdata till Captain Peter - jämfört med en daglig uppdatering tidigare - vilket möjliggör ännu mer synlighet och minskar risken för skadade varor och matsvinn.

I slutet av 2023 kommer 90 procent av Maersks kylflotta att stödja dataöverföring per timme.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078