23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Andra typer av lampor

Pålitliga kvalitetslampor som passar dina specifika behov

Förutom arbetslampor och fjärrljus har vi även markör-, positions-, bak-, dim- och varningsljus samt taklampor. Vi har med andra ord lampor för varje behov. Markeringslampor är viktiga när det gäller att signalera lastbilens bredd och längd. De är vanligtvis placerade på sidan av lastbilen och varnar trafikanterna för fordonets dimensioner, vilket är särskilt viktigt vid omkörning och körning i tät trafik. De är med andra ord viktiga för att förhindra potentiella olyckor och undvika farliga situationer.

Andra lampor som dimljus, bakljus, varningsljus och blinkljus är alla mycket viktiga oavsett fordon och körförhållanden. De är nödvändiga för säkerheten både för förarna själva och för andra trafikanter. Dimljus är särskilt utformade för körning i dimmiga och dåliga väderförhållanden. De sänder ut ett brett, lågt placerat ljus, vilket ger förarna bättre möjlighet att reagera på eventuella hinder på vägen.

Varningsljus och blinkljus används särskilt vid nödsituationer eller vid olyckor. Det blinkande ljuset varnar andra trafikanter för farliga förhållanden på vägen.

Säkerhet och prestanda
De flesta av våra lampor är E-märkta certifierade, vilket garanterar att lamporna uppfyller de europeiska standarderna för kvalitet och säkerhet. Om du kör inom EU bör du därför prioritera lampor med E-märkning för att säkerställa att de är lagliga och uppfyller de nödvändiga standarderna.

Våra fjärrljus uppfyller till exempel godkännanden som lagen föreskriver, som ECE-R112 och EMC: ECE-R10 godkännanden. Detta innebär att ljuset inte sänder ut elektromagnetisk störning som kan störa andra elektroniska apparater som telefoner, radio och tachograf.

IP-skydd är också viktigt, eftersom det indikerar hur väl lamporna är skyddade mot inträngning av vatten och damm. Ju högre IP-täthet, desto bättre skydd för lamporna.

En annan viktig faktor är lumen. Lumen anger ljusstyrkan och intensiteten hos lamporna. När du väljer lampa bör du överväga den nödvändiga lumenstyrkan för att möta dina specifika behov. Till exempel krävs kraftigare arbetslyktor när du kör off-road eller på byggarbetsplatser, medan du kan ha mer användning av fjärrljus för bättre sikt på motorvägar över långa avstånd.

Det kan vara svårt att hitta rätt lampor, eftersom det finns många faktorer som spelar in. Genom att välja rätt typ av lampor och se till att de uppfyller lagstadgade krav, bidrar du till en säkrare körupplevelse för både förare och andra trafikanter. Så investera i pålitliga och kvalitetslampor som passar dina specifika behov och bidrar till att uppgradera säkerheten på vägarna.

Är du osäker på vilken lampa som passar bäst för dina behov, tveka inte att kontakta vår kundservice. De står redo att hjälpa dig att hitta rätt lösning.

BEVOLA har allt för att bygga lastbilar och släpvagnar!

Klicka här för att läsa mer>>

Bevola Sverige AS
Moränvägen 12
352 45 Växjö
Växjö kommun
Sverige

Sänd till en kollega

0.031