23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Miljövänligt axelkoncept för den nordiska marknaden

Skräddarsydda lösningar betydligt enklare och effektivare

Vårt axelkoncept är skapat utifrån den erfarenhet vi skaffat oss med mer än 35 år i branschen. Fokus har varit att skapa optimala och funktionsanpassade lösningar för våra kunder med långsiktig ekonomisk hållbarhet som värdegrund.

BEVOLA har i samarbete med byggare, lastbilsförare, konstruktörer och Assali Stefen skapat ett helt unikt och miljövänligt axelkoncept för den nordiska marknaden.

ASSALI STEFEN
Assali Stefen är ett italienskt företag som grundades 1984, speciellt känt över hela världen för design, tillverkning och distribution av axlar och fjädring för släpvagnar, semitrailers och andra specialapplikationer. Produktionen präglas av kvalitetstänkande, närhet till kunderna och deras detaljerade önskemål. Flexibiliteten är stor och även möjligheterna till skräddarsydda lösningar betydligt enklare och effektivare.

2011 tog Assali Stefen över produktionen av ROR-axlar och utgör med den integrerade fjädringen grunden för hela konceptet. När axlarna är klara optimerar vi axlarna med en egen process som vi kallar CAAC (Computerised Axle Adjustment Concept). Produktutvecklingen tog fart hösten 2011 då den totala produktionen av ROR:s traileraxlar flyttades till Assali Stefen i Italien. Denna förändring öppnade möjligheter för en bredare teknisk utveckling och anpassning till våra nordiska förhållanden.

AXLAR FRÅN ASSALI STEFEN
Axlarna är utrustade med bussningar, bromssköldar, stötdämpare, luftbälg och bromsar från Meritor, Haldex eller Knorr. De är även utrustade med glidpinnar i rostfritt stål, kassetthjullager eller koniska hjullager, och vid behov Wabcos ABS-sensor. Alla axlar granskar hjulvinkeln för toe-in och camber i CAAC-plattformen.

Alla specifikationer finns med:
BevoGuard: Automatisk konstant däcktrycksmätare
BevoAxls: Integrerad axellyft i stötdämpare
BevoLift: Luftopererade axellyftar i olika varianter

Alla axlar kan levereras med olika spårvidder efter krav, teknisk utformning och med olika körhöjder från 150mm och uppåt. Styraxlar finns både som medspårande och tvångsstyrda. De kan utrustas med olika bromsutrustning och anpassas till olika externa styrsystem.

Vi levererar många olika typer av axlar, såsom SL, TSA och SLX, TRC, LRC, TSA, TFC, LFC axlar.

FAKTA
Med axlar från Assali Stefen får du mer än bara en vackert designad axel. Du uppnår också en hel del besparingar, såsom på reparationer, upp till 5-6 % på bränsle och mer än 5 % på däckslitage. Dessutom ger den mindre CO2-utsläpp, vägslitage och ökad körkomfort.

Läs mer på Bevolas hemsida>>

Bevola Sverige AS
Moränvägen 12
352 45 Växjö
Växjö kommun
Sverige

Kontaktperson

Magnus Østby
Markedssjef
+47 90747802 mo@bevola.no

Sänd till en kollega

0.032