23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Almedalen - Följ våra event om transportsektorns möjligheter

Samtidigt som många gör sig redo för att ta semester i juli så finns det mängder av frågor som väntar på svar som gäller företagens överlevnadsvillkor och konkurrenskraft.  Därför medverkar vi under Almedalsveckan - Här är listan på våra event.

Hur ska vi möta företagens realpolitiska utmaningar som till exempel elektrifiering, behovet av kompetens inom våra olika branscher, hållbarhetsfrågan och mycket mer. Det tänkte vi på Transportföretagen ta upp i dialogen med både makthavare och myndigheter under Almedalsveckan, allt för att skapa bättre förutsättningar för våra företag.

Under veckan så är du välkommen att besöka oss och håll gärna utkik på vår hemsida för att få rapporter om våra frågor. Vi kommer att rapportera kontinuerligt på vår hemsida och i sociala medier. Självklart kommer våra branschexperter finnas på plats och delta i både paneler och samtal.

Så här ser vårt seminarieschema ut under veckan:

Måndag 4 juli, kl 11.00
Vad blir sjöfartens trafikuppgift i framtiden?
I Trafikverkets förslag till nationell plan avsetts ca 1 procent till förmån för sjöfarten. Är det en rimlig nivå? Vilka nyttor skulle man kunna uppnå genom ökade satsningar på sjöfarten?
https://almedalsveckan.info/program/65679

Måndag 4 juli, kl 16.30
Ska det inte löna sig att ta ansvar för sina anställda?
Plattformsbolagen har det senaste året äntrat marknaden med modeller som utmanar traditionella företag. Det innebär också att nya frågor uppstår kring hur arbetsgivaransvar ska löna sig. Vilken roll spelar moderna kollektivavtal i den nya värld som uppstår?
https://almedalsveckan.info/program/64262

Tisdag 5 juli, kl 10.15
Kan transporter möjliggöra att hela Sverige kan leva?
Frågan om stad- och landperspektivet blir allt viktigare, inte minst med tanke på de höga drivmedels- och energipriserna. Vi tror att en stark transportsektor är ett av svaren. Men hur binder vi egentligen ihop vårt till ytan stora land och bibehåller hög levnadsstandard oavsett bostadsort?
https://almedalsveckan.info/program/64263

Onsdag 6 juli, kl 09.00
Transportnäringen behöver rekrytera 130 000 – men hur löser vi det?
Transportnäringen behöver de kommande åren anställda mängder av nya medarbetare för att klara av samhällets förväntningar. Men hur ska vi lösa den utmaningen och vem har egentligen ansvaret? Medverkar gör bland andra Marcus Dahlsten, Vd Transportföretagen och Björn Alvengrip, ordförande Transportföretagen.

Onsdag 6 juli, kl 13.20
Fyra av tio resor ska ske med kollektivtrafiken - vad krävs för att nå dit?
Efter det stålbad som kollektivtrafiken gick igenom under pandemin behövdes en nystart och satsning framåt, med högt satta mål och visioner. Vad gör politiken för att nå dit? Hur kan branschen bidra?

Onsdag 6 juli, kl 14.00
Kapacitetsstark busstrafik för framtidens mobilitet
Hur kan svenska regioner satsa på kapacitetsstark busstrafik? Hur löser regionerna framtidens mobilitet? Hur fungerar BRT? Hur sker samverkan mellan regioner och med myndigheter?

Onsdag 6 juli, kl 15.00
Hur säkerställer vi sjöfartens kompetensbehov i fred, kris och krig?
Fred, krig eller kris, oavsett situation är sjöfaten behov av personal. Hur säkerställer vi sjöfartens kompetensbehov?

Till detta kommer flera seminarier där våra experter kommer att delta; till exempel kommer Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen Flyg att delta på ett matnyttigt seminarium om flygets förutsättningar som Sigtuna kommun anordnar.

Transportföretagen TF AB
Storgatan 19
Box 5384
102 49 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5564989373

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047