23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nu blir CO₂-neutrala transporter verklighet

Den svenska transportbranschen möter ökande krav från sina kunder på koldioxidneutrala transporter. Med en ny lösning kan svenska åkeriägare nu förverkliga och dokumentera neutrala transporter.

För den svenska transportbranschen räcker det inte längre att minimera CO₂-utsläppen. De senaste åren har allt fler åkeriägare mötts av krav på CO₂-neutrala transporten, särskilt från deras större kunder.

I takt med att vårt fokus på miljön skärps och omsätts i konkreta åtgärder, t.ex. via FN:s globala mål för hållbar utveckling, är kravet på CO₂-neutrala transporter en tendens som förväntas bli ännu mer utpräglad under de kommande åren.

Men hittills har det i praktiken varit närmast omöjligt för svenska åkeriägare att förverkliga och dokumentera neutrala transporter.

Smidigt att beräkna och dokumentera CO₂-neutrala transporter
Webfleet Solutions (tidigare kända som TomTom Telematics, innan uppköpet av Bridgestone 2019) utvidgar nu sin IT-lösning för vagnparkshantering, WEBFLEET, med plattformen “Green Your Fleet”.

WEBFLEET ger bland mycket annat en updaterad nulägesbild av bränsleförbrukning och körmönster, bland annan tomgång och jämn fart, så att fordonsparker kan minska bränslekostnader och övriga kostnader för flottan och även skära ner på CO₂-utsläppen.

Genom att utöka WEBFLEET med Green Your Fleet har åkeriägare möjlighet att ta ytterligare ett steg i arbetet med att uppnå positiv klimatpåverkan och erbjuda CO₂-neutrala transporter. På Green Your Fleet-plattformen beräknar man med utgångspunkt i flottstorlek och fordonstyper en god uppskattning av de årliga CO2-utsläppen baserat på den genomsnittliga bränsleförbrukningen och körsträckan. Sedan räknar Green Your Fleet ut den insats som krävs för att klimatkompensera flottans koldioxidutsläpp.

Hållbara och CO2-neutrala transporter gynnar FN-miljöprojekt i Tanzania
Klimatkompensering av flottans koldioxidutsläpp via Green Your Fleet-plattformen bygger på ett långsiktigt partnerskap mellan Webfleet Solutions och den internationella, ideella organisationen Justdiggit, som gör torr mark grön igen genom att inspirera och engagera jordbrukare i Afrika och utöva positiv påverkan när det gäller klimat, natur och människor.

”Hållbarhet är en topprioritet för många av våra kunder såväl som för vår egen verksamhet. Vår lösning för vagnparkshantering, WEBFLEET, hjälper dem redan nu att minska bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen med upp till 25 %. Green Your Fleet-plattformen gör det möjligt att komma ännu längre och bli en del av vårt miljöprogram med vår tillförlitliga partner Justdiggit” konstaterar Thomas Schmidt, chef för Bridgestone Mobility Solutions och VD för Webfleet Solutions.

Fyra gånger Amsterdams centrum
Genom Justdiggit har Webfleet Solutions hittills investerat i att återplantera ett område i Tanzania som är fyra gånger större än Amsterdams centrum, vilket resulterar i att 51 800 ton CO2, binds upp, genom att plantera över 130 000 träd. Initiativet tar inte bara upp koldioxid ur luften utan ger även ett levebröd till över 18 000 människor, sparar 700 miljoner liter vatten varje år och återställer biologisk mångfald.

Sänd till en kollega

0.031