23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Scapa Inter kostnadsbesparar med BITO:s MB lådor

BITO:s MB låda - Scapa Inters val vid kostnadsbesparing

Scapa Inter i Alvesta, Småland har en lång erfarenhet inom möbeltillverkning. I mer än 50 år har man producerat soffor och sängar av mycket hög kvalitet. Scapa Inter har ett frekvent och stort logistikflöde mellan huvudkontoret och en av sina fabriker utomlands. För att transportera känsliga tygklädslar utan risk för skador och tidskrävande rengöringar har man valt BITO:s MB transportlåda.

Fram till idag har kostnaderna för wellpapp lådor och extra hantering i logistik flödet ständigt ökat. I många år har Scapa Inter återanvänt papplådor för att spara pengar genom att skära ner lådan för minskad returvolym, tejpa ihop den igen och packa den för ny transport. Vid återanvändningen försämrades papplådans skick avsevärt efter varje transportcykel och till sist kasseras efter ett fåtal cykler . Under transportflödet fanns ständigt en risk för skador orsakade av yttre påverkan, som till exempel väta, riv- och skärskador som kunde förstöra de specialsydda klädslarna.

Genom att välja BITO:s MB låda kunde man enkelt eliminera dessa problem samtidigt som man fick en robust och hållbar lösning som kan återanvändas i många år för kostnadseffektivitet.

MB lådan som är avsedd för transport har många smarta funktioner och egenskaper t.ex. ergonomiska handtag, den är också staplingssäker och volymreducerande. Lådan utgör en perfekt behållare för ett logistikflöde med stora krav på funktion och säkerhet. Eftersom lådorna är konade kan man lätt tomstapla lådorna i varandra och därigenom minska volymen med hela 75 % för att minimera kostnader vid tomtransporter. Med ett fast klafflock är det endast en enhet att hantera. Hög staplingskapacitet och robusta kanter runt locket gör staplingen enkel och säker. Med en möjlighet för plombering kan man enkelt höja säkerheten för sina transporter och man upptäcker snabbt om otillåtet intrång skett.

Efter en analys av problem och kostnadsbild hos Scapa Inter kunde BITO:s kunniga säljare hjälpa kunden att se över vilka kostnader man haft hittills och ställde dessa emot den investeringskostnad som krävdes. Vid en jämförelse kunde man snabbt konstatera att återbetalningstiden var väldigt kort. Wellpapplådans korta livslängd med ca fem transportcykler innan den behövde kasseras, jämfört med MB lådan som utstår otaliga transportcykler, gjorde valet av vilken väg man skulle gå väldigt tydlig. Redan efter ett år skulle man börja spara stora belopp på att gå över till MB lådan.

I vårt program för plastlådor kan vi erbjuda valfri RAL färg på lådorna utan extra kostnad vid endast 200 st lådor. Scapa Inter valde en unik färg för att förstärka sin företagsidentitet. Som ett extra bevis på att man valt en kvalitetsprodukt lämnar BITO alltid 5 års garanti på lådsortimentet.

BITO Storage Systems Nordic
Florettgatan 29 C
254 67 Helsingborg
Helsingborgs stad
Sverige

Sänd till en kollega

0.078