23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

SSAB leder utvecklingen av ”grön” stålplåt

Rapsolja ersätter fossila oljor i färgen till den nya bandlackerade plåten Prelaq GreenCoat®.

SSAB arbetar ständigt med att utveckla nya och ännu bättre produkter med kvalitet och miljöhänsyn som ledstjärnor. Därför har GreenCoat skapats – en helt ny generation färger för belagda stål.

- GreenCoat är en patenterad färgbeläggning för stålapplikationer som tak, fasader och profiler av olika slag. I färgen har en betydande del av de traditionella fossiloljebaserade lösningsmedlen ersatts med alternativ från rapsolja, säger Magdalena Nillius, produktchef för Prelaq på SSAB.

Resultatet är en färgbelagd stålprodukt med mycket hög prestanda och låg miljöbelastning - en ny generation färgbelagda stål.

- För SSAB är ett hållbart samhälle en av grundpelarna i vår vision. Prelaq GreenCoat är vårt senaste bidrag till ett hållbart byggande, som har tagits emot mycket positivt av branschen sedan lanseringen 2012, säger Mikael Nolborg, Vice President Coated Products på SSAB.

Besök oss på Nordbygg- Stockholmsmässan
Välkommen att besöka oss i vår monter på Nordbygg 2014, Hall C 21:55. Här kan du titta närmare på GreenCoat - den enda kromatfria produkten som utvecklats för att stå emot det hårda nordiska klimatet. Produkten är utvecklad och utomhusprovad sedan 2006 med utmärkta resultat - för att användas i tuffa klimat från norr till söder, tåla stora temperaturvariationer och långa perioder med hög fuktighet.

Nya applikationer
Prelaq GreenCoat för bandtäckning lanserades våren 2012. På den stora byggmässan Nordbygg 1-4 april i år presenteras beläggningar för ett flertal nya applikationsområden.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Magdalena Nillius, Produktchef Prelaq, telefon 070-6504751

SSAB är en världsledande leverantör av höghållfasta stål. SSAB erbjuder produkter, utvecklade i nära samarbete med kunderna, för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har produktionsanläggningar i Sverige och USA och anställda i över 45 länder. SSAB är noterat på NASDAQ OMX Nordic Exchange, Stockholm. www.ssab.com

SSAB Emea AB
Box 70
101 21 Stockholm
Oxelösunds kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563137933

Kontaktperson

LB

Sänd till en kollega

0.031