23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny Panasonic-studiokamera med 4K för live filmproduktion

Studiokameran AK-PLV100GJ är utformad för att hjälpa streamingproduktionsteam att göra innehållet mer spännande och engagerande.

Eftersom efterfrågan på högkvalitativt videoinnehåll till streamingplattformar fortsätter att växa, meddelade Panasonic Connect Europe i dag att den nya 4K-studiokameran AK-PLV100GJ, som är utformad för att hjälpa produktionsteam att göra sitt innehåll mer spännande och engagerande, kommer att släppas under första kvartalet 2023.

Med en Super 35mm 5,7K MOS-sensor och PL-fäste, teknik som ärvts från VariCam-kameran, överför Panasonic sin banbrytande upplevelse erfarenhet av cine live-teknik till sitt sortiment av studiokameror – vilket möjliggör uttrycksfull video med ett kort skärpedjup som kommer närmare regissörens avsikter.

Enkel IP-baserad liveproduktion utan CCU
Live produktionsstudior satsar mer på uppkopplade, IP-baserade arbetsflöden, vilket kräver SMPTE ST 2110-kompatibilitet. Detta möjliggör en mer strömlinjeformad anslutning till KAIROS IT/IP-plattformen (som kom i maj 2020), vilket ger proffs obegränsad kontroll för att kunna leverera levande innehåll till flera skärmar och strömmar.

SMPTE ST 2110-insignaler och -utsignaler går att överföra direkt från kamerahuvudet AK-PLV100GJ utan att ansluta en CCU[1], vilket möjliggör IP-baserad liveproduktion med enbart kameran och gör att man slipper ha komplicerade system. Det är också möjligt att hämta ut 12G-SDI-signaler direkt från kamerahuvudet, vilket möjliggör flexibel systemkonstruktion och omfattande drift.

Kamerahuvudet kan bytas när som helst
Kamerahuvudet är fullständigt kompatibelt med tillbehören till Panasonics serie med 2/3-tums studiokameror. Genom att helt enkelt ersätta det befintliga kamerahuvudet med AK-PLV100GJ kan filmisk video skapas med den befintliga CCU:n (AK-UCU600 eller AK-HCU250).

"AK-PLV100GJ ger medie- och underhållningsproffs flexibilitet och kontroll som inte offrar produktionskvalitet", säger Andre Meterian, chef för professionella videosystem på Panasonic Connect Europe. "Den ger en innovativ kombination av funktionerna och egenskaperna hos en studiokamera, samtidigt som den integreras sömlöst med AK-UCU600 eller AK-HCU250 för systematiserad kamerakontroll och filmkvalitet. Framöver kommer vi att fortsätta att förbättra livevideosändningar av musik- och sportevenemang med innovativa lösningar för produktion på plats, inklusive IP-baserade studiokameror för avancerad produktion och flexibel systemkonstruktion."

För mer information om Panasonic Connects kompletta sortiment av professionella studiokameror, besök: https://business.panasonic.co.uk/professional-camera/broadcast-and-proav/studio-camera-system

 

Panasonic Toughbook
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Århus Kommune
Danmark

Kontaktperson

APP

Sänd till en kollega

0.047