23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Rekordstort rekryteringsbehov men också stora möjligheter

Det har länge funnits ett stort anställningsbehov inom motorbranschen och årets rapport pekar på att behovet är större än våra tidigare mätningar. Detta framgår tydligt i en rapport som nu tagits fram - Tempen på motorbranschen 2022.

Stannar transporterna stannar samhället.
Samtidigt innebär kompetensbehovet stora möjligheter för många ungdomar som nu tar sitt stora kliv ut i arbetslivet. Och vi gläds över att andelen kvinnor i branschen fortsätter öka. Elever som gått ut gymnasieskolans fordons- och transportprogram är hett eftertraktade på arbetsmarknaden och får i regel jobb direkt efter examen. Nästan 70% av studenterna har en etablerad ställning på arbetsmarknaden redan ett år efter avslutade gymnasiestudier. Det gör fordons- och transportprogrammet bäst av alla utbildningar i hela Sverige när det gäller utbildningar som leder till jobb.

Motorbranschen har under senare år genomgått en stor modernisering och förändring genom teknikutveckling och digitalisering. Det gör branschen i flera avseenden mera attraktiv och skapar dessutom ökad jämställdhet. Fler behöver få kännedom om detta särskilt nu när gymnasievalet står öppet.

Motorbranschen erbjuder spännande karriärvägar, möjlighet att vara med om den tekniska omställningen i branschen och öppnar även upp för jobb utomlands.

Ta del av årets rapport – Tempen på motorbranschen 2022 

Här får du veta mer om motorbranschens behov och möjligheter inför 2022.

Transportföretagen TF AB
Storgatan 19
Box 5384
102 49 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5564989373

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.063