23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Yrkes-SM 2022 – Nu är det dags att anmäla sig

| Medlemsnyhet | Företag Transportföretagen TF AB

Nu kan alla som har gått fordons- och transportprogrammet samt jobbar på ett motorbranschföretag anmäla sig till Yrkes-SM 2022. Tävlingen äger rum i Växjö den 10-12 maj 2022.

De tävlande som är individuellt bäst under Yrkes-SM kommer, förutom att ta medalj i SM, ha chansen att få representera det svenska Yrkeslandslaget vid kommande internationella yrkestävlingar. Alla tävlande blir under tävlingsdagarna väl omhändertagna av branschens representanter.

Tävlingen kommer att hållas på Arenastaden i Växjö och beräknas locka tiotusentals besökare. Många av besökarna är högstadieelever som genom Yrkes-SM får chans att se olika yrken på nära håll, något som är bra inför deras gymnasieval. Alla som tävlar i motorbranschens yrken får en ordentlig genomgång av tävlingsupplägg och uppgifter innan tävlingen startar.

Till Yrkes-SM 2022 söker vi

Vi söker totalt 20 stycken färdigutbildade fordonstekniker inom personbilsteknik, lastbilsteknik, maskinteknik, bilskadeteknik och fordonslackering.

Fyra bilmekaniker
Fyra lastbilsmekaniker
Fyra maskinmekaniker
Fyra bilskadereparatörer
Fyra fordonslackerare

Du som är intresserad och vill anmäla dig ska ha gått ut fordons- och transportprogrammet och jobba på ett motorbranschföretag med någon av inriktningarna ovan. Ett krav är också att man är med i facket, antingen IF Metall eller Målarna, att man fyller max 20 år 2022 och att arbetsplatsen dvs. företaget där man jobbar, har kollektivavtal.

Det är antingen du själv, eller din arbetsgivare, som anmäler dig. Det är en förutsättning att arbetsgivaren sluter upp bakom anmälan för att kunna ge den tävlande rätt förutsättningar.

Hur anmäler man sig?
Prata med din arbetsgivare om ditt intresse för att delta och gå sedan till Transportföretagens hemsida här

Sista anmälningsdagen är den 13 februari 2022.

Hur går det till?
När den tävlande anmäler sitt intresse kommer en anmälningsbekräftelse. Vid ett senare tillfälle testas grundkunskaper i bland annat engelska, teknik, miljö samt, inte minst, så kollar vi tävlingsandan innan vi slutligen utser de tävlande till Yrkes-SM. Uttagningstävling kan bli aktuellt inför Yrkes-SM. Sammanlagt ska fyra personer inom samma yrke tävla om förstaplatsen.

Vad kostar det?
För kostnader runt resor och hotell svarar arrangören. Tid för förberedelser, uttagningstävling, samt själva tävlingsdagarna, står den tävlande själv för.

Vart kan deltagandet leda?
Den som vinner Yrkes-SM inom sin yrkesgren kan få chansen att bli den tävlande som representerar yrket i Yrkeslandslaget.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Transportföretagen TF AB

Fack 1624
FE 965
751 75 Uppsala
Sverige
Transportföretagen TF AB

Sänd till en kollega

0.078