23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vårändringsbudgeten innehåller ljusglimtar

| Medlemsnyhet | Företag Transportföretagen TF AB

Eftersom transportsektorn befinner sig mitt i ett teknikskifte som innebär stora kompetensförändringar och har stora utmaningar till följd av pandemin, är några av regeringens satsningar i vårändringsbudgeten särskilt välkomna.

”Givet efterfrågan på arbetskraft inom transportnäringen är intrycket att flera av regeringens satsningar inom kompetensförsörjningsområdet är relevanta. Samtidigt förutsätter framgångsrika satsningar inte bara högre volymer i utbildningssystemet utan även att kvaliteten motsvarar arbetsmarknadens behov. Här är det viktigt att politiken och andra beslutsfattare engagerar sig i dialog med företrädare för transportnäringen”, säger Caj Luoma chef kompetensförsörjning Transportföretagen.

Regeringen aviserar i vårändringsbudgeten en kommande försöksverksamhet med yrkesvux-Flex. Detta är mycket bra, regeringen kommer att lägga 35 miljoner i år och aviserar att mer kan komma i budgetpropositionen 2022.

Mer pengar till vuxenutbildningen innebär bättre förutsättningar för att skapa fler utbildningar med stärkt kvalitet. Det är mycket viktigt för den svenska transportsektorn att utbildningarna matchar företagens aktuella behov.

”Transportföretagen kommer naturligtvis att följa regeringens satsningar. Förutom frågor om volym och utbildningskvalitet måste regeringen, myndigheter och regionala företrädare också säkerställa att det finns tillräckligt med personal som hanterar satsningarna. Bara genom samverkan på lokal och regional nivå har satsningarna förutsättningar att spegla näringslivets verkliga behov och därmed bli framgångsrika”, avslutar Caj Luoma.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Transportföretagen TF AB

Fack 1624
FE 965
751 75 Uppsala
Sverige
Transportföretagen TF AB

Sänd till en kollega

0.094