23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Därför är bildelning med till att rädda miljön

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Så kallade delningsekonomi är något som blir allt mer populär med åren, inte minst när det kommer till bilar och fordon.

Delningsekonomi är ett koncept som går ut på att vi genom att dela kan utnyttja produkter mer effektivt. Fler och fler företag erbjuder tjänster som innebär att du delar på just bilar, ett koncept som är fördelaktigt för både ägaren av bilen och den som hyr. Dessutom menar företagen att detta kan vara med till att minska det samlade antalet bilar på vår planet, och därmed minska produktionen av bilar samt de farliga miljöutsläppen. Det här kan vara ett stort steg på vägen mot en mer hållbar livsstil och minskad miljöpåverkan.

Bildelning har äntligen börjat blomstra i Sverige, något som kan ha att göra med att vi försöker leva en mer miljövänlig vardag. Det finns många företag som erbjuder bildelning av olika slag på den svenska marknaden, och du kan också hitta billig privatleasing som gör att du undviker kostnaderna för att köpa en bil, och själv väljer i hur lång tid du önskar att leasa bilen.

Våra grannländer delar mera
Många länder har länge använt sig av privat bildelning, tjänster som tillåter dig att låna andras privatbilar till ett fördelaktigt pris. I våra grannländer Norge och Danmark är konceptet med privat bildelning i hög grad större och mer utbrett än det är i Sverige. I båda länderna är det dock även betydligt dyrare att äga bil, vilket kan vara anledningen till att fler och fler har sett sig om efter andra alternativ när det kommer till transport. I Sverige är vi ännu inte lika villiga till att dela våra bilar, kanske eftersom vi inte sparar lika mycket pengar, kanske för att det fortfarande behöver tid för att bli ett etablerat och accepterat koncept i vårt land.

Är bildelning framtiden?
Sharing is caring som man så fint uttrycker det på engelska, och nog stämmer det alltid. Undersökningar visar att de allra flesta svenska hushåll äger minst en bil, och att våra bilar står parkerade i genomsnitt 95 % av tiden. Att dela på bilarna minskar månadskostnaderna för både ägare och den som hyr, och dessutom utnyttjar vi resurserna bättre samtidigt som vi besparar miljön på överproduktion och onödiga utsläpp. Fler och fler företag kommer med innovativa lösningar för att bespara miljön, och bildelning är ett sådant som effektiviserar användandet av just bilar. Ett modernt koncept som vi förmodligen kommer att se mycket mera av i framtiden.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062