23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Checklista: Flytta enklare och smidigare

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Kanske ska du flytta hemifrån för första gången eller kanske har du redan vanan inne?

Oavsett vad kan det vara bra med lite information och hjälp för dig som ska flytta för första gången. Kanske ska du till och med ta det stora steget och flytta utomlands?

Läs vidare för några bra tips!

Börja med att rensa ur
Passa på att rensa ur bland barnens kläder och leksaker. Det finns alltid någon välgörenhet som tar emot eller varför inte försöka sälja sakerna.

Barn växer snabbt ur både kläder och leksaker, det finns ingen mening att packa allt de äger. Det kan även vara en bra ide att rensa bland dina egna saker.

Planering är a och o
Se till att starta i god tid om det är möjligt och se över allt du äger och har. En del går att kasta bort, en del går att ge bort eller till och med sälja. Genom att sälja saker du inte längre använder eller behöver så kan du få ihop ett kapital för att använda dig av flytthjälp.

Hjälp från ett företag
Det är inte alla som har råd att anlita en flyttfirma men det är något som rekommenderas. I annat fall så fråga familj och vänner om hjälp då det är tungt att ta hand om allt själv.

En firma är den enkla vägen att gå då de kan ta hand om allt för dig. Ofta går det även att låna/hyra flyttkartonger.

En seriös flyttfirma

Då du söker en firma var noga att se över deras rekommendationer så att du kan vara säkra på att de är seriösa. Fråga andra som nyligen flyttat vilken firma de använde sig av och om de var nöjda med servicen.

Det behöver inte vara dyrt att anlita en firma, oftast så beror det på hur långt man ska flytta.

En flyttfirma i din stad
Flyttfirmor finns i alla städer - stora som små. Oavsett om du bor i norr eller söder. Bor du exempelvis i Eskilstuna är en Flyttfirma Eskilstuna som du ska vända dig till. Kostnaden blir lägre och arbetet går smidigt med lokala experter.

Gör en budget för flytten
Lägg upp en budget för din flytt och räkna med att det kommer behövas lite extra. Ha även i åtanke att det kommer behövas lätt mat att äta de första dagarna. Det tar tid att packa upp allt och komma i ordning i den nya bostaden.

Se över vad det kostar allt flytta kontrakt för wifi och liknande. Ibland är det värt det att avsluta kontraktet och skapa ett nytt.

Inflyttningsfest visst, men inte för tidigt...
Visst är det underbart att fira sin flytt till en ny bostad. Men tänk på att du först vill komma i ordning och inte ha flyttkartonger i varenda hörn.

Planera in en eventuell inflyttningsfest minst en vecka efter att du flyttat för att ge dig lite tid.

Vid flytt utomlands
Det finns mycket att tänka på vid en flytt utomlands så som språk, kultur, arbetstillstånd etc.

Det enklaste sättet att få reda på vad som gäller för arbetstillstånd är att kontakta ambassaden. De kan ge dig korrekt information om vad som gäller i landet du vill flytta till. Oftast så kan de även hjälpa till med ansökan om arbetstillstånd.

Flytta på prov
Om du först vill pröva på att bo utomlands så leta efter en möblerad bostad att hyra. På så sätt behöver du endast kläder och lite personliga tillhörigheter från början.

Om du stormtrivs och vill stanna så kan du alltid anlita en flyttfirma vid ett senare tillfälle.

Förvara möbler och annat
Det bästa är att lagra dina möbler och annat i ett förråd tills du är säker på att du gjorde rätt val att flytta utomlands.

Bestäm redan innan hur lång din prövotid ska vara för att undvika att betala för ett förråd alltför länge.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078