23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Inred och bo i bilen

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det är många som ser sig om efter nya sätt att leva och bo i takt med att bostadsmarknaden blir allt stramare.

En del har inget annat val än att hitta nya lösningar för att få tak över huvudet när deras inkomst inte räcker till. Andra vill helt enkelt inte betala så mycket som det krävs för att leva och bo i en vanlig bostad i dagsläget. Därför har det blivit ett alternativ att bo i sin husvagn eller i en skåpbil.

Compact living - ett nytt sätt att leva
När något blir för komplicerat uppstår det alltid nya och bättre lösningar på ett problem eller ett tillstånd. Ett sådant exempel är bostadsmarknaden som i dagsläget kan vara både komplicerad och exkluderande för en stor del av befolkningen. Därför har det uppstått alternativa lösningar och en efterfrågan av bostäder i form av compact living. Ett typiskt exempel på det är Attefallshusen som är små bostäder, men ändå ger tak över huvudet för en fattig student eller någon som har en liten inkomst och nöjer sig med en mindre yta.

Inred ditt fordon
Funderar du på att bli en av alla som bor litet och kompakt? Kanske har du en skåpbil eller en större kombibil som du vill inreda till ett kompakt och praktiskt utrymme där du kan leva och bo. För att inreda din bil till att bli ett mer beboeligt utrymme kan du börja med att ordna en bagagerumsmatta för att göra den mysig och hemtrevlig. Har bagageutrymmet fönster kan det vara bra att köpa solfilmer för att skydda utrymmet mot både sol och insyn. Gör ditt fordon till en personlig och hemtrevlig plats där du både känner dig trygg och hemmastadd.

Det finns många fördelar med att bo kompakt och på hjul. Har du ett jobb där du spenderar mycket tid på vägarna kan det vara ett riktigt tidssparande alternativ att kunna övernatta i sitt fordon istället för att checka in och ut på hotell. Dessutom sparar du mycket pengar som kan läggas på roligare saker än hotellnätter.

Många alternativa sätt att bo och leva
Förutom att bo i Attefallshus eller i bilen, är självklart husbilen och husvagnen två vanliga alternativ. För dem med en längtan till vattnet kan båten vara ett annat alternativ att föredra. En del bygger om en container till ett mindre hus och hyr en tomt där containern kan stå, och andra köper en tomt där de bygger ett litet och kompakt hus istället för att bygga stort och dyrt. För den som är en van campare ute i naturen kan ett tält vara det självklara alternativet.

Det är egentligen bara fantasin och budgeten som sätter gränser när det kommer till alternativa sätt att leva och bo. Många begränsas av att tänka utifrån ett traditionellt sätt att bo när de ska bygga sig ett hus eller förverkliga sin dröm om ett mer flexibelt eller mobilt hem. Dock är det många som blir mer och mer öppna för de olika alternativ som finns till de traditionella villorna eller lägenheterna.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.094