23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Stort intresse hos yrkeslärare för digitala utbildningar

| Medlemsnyhet | Företag Transportföretagen TF AB

Så många som 500 yrkeslärare har de närmaste veckorna kopplat upp sig på Transportföretagens digitala utbildningar för kompetensutveckling och nätverkande.

Transportföretagen har valt att inte ställa in utan att ställa om och öka utbildningsverksamheten nu under den rådande coronasituationen. Det är i flera avseenden extra viktigt att landets yrkeslärare inte tappar kompetens och kunnande nu när arbetsmarknaden är i förändring.

Kurserna har mera specifikt riktat sig mot yrkeslärare inom sjöfarts och fordonstekniska utbildningarna. De har varit mycket uppskattade av deltagarna och det stora intresset visar samtidigt att Transportföretagen kommer att utveckla och fortsätta med konceptet.

”De digitala utbildningarna har varit väldigt angelägna för att stötta de svenska yrkesutbildningarna, så de och lärarna inte tappar kvalitet och kompetens under coronan. Det stora intresset, engagemanget och uppslutningen gör att vi är väldigt nöjda med konceptet och planerar därför att fortsätta med digitala utbildningar i närtid”, säger Tomas Tärnfors, branschutvecklare Transportföretagen.

Den första kursen handlade om ellära och hybridteknik – ett samarbete med Kia som syftade till att utbilda fordonslärare i samband med den nya läroplanen som antogs strax innan corona. Den gav lärarna en grundläggande bild av var hybrid och elbilstekniken befinner sig idag. Snart kommer Transportföretagen utöka med en mer grundläggande kurs men som behöver ske fysiskt när coronarestriktionerna är över.

Den andra kursen som avslutades i dagarna, var mer av nätverkande karaktär där författaren och teknikjournalisten Mats Lewan, gick igenom olika digitala medier man kan använda för att för att bedriva utbildning. Han gav handfasta tips på hur den digitala utbildningen kan bli lika intressant och interaktiv som den fysiska. Deltagarna fick även tid för utbyte av erfarenheter yrkeslärare emellan.

”Transportsektorn har ett stort rekryteringsbehov. Givetvis har coronapandemin påverkat rekryteringsbehovet men när samhället startar upp på nytt, är det viktigt att transportsektorn står redo med rätt och tillräcklig kompetens. Yrkeslärarna utgör en ytterst viktig del i att få samhällets viktiga transporter att rulla, flyga och flyta”, säger Caj Luoma, chef för kompetensförsörjning, Transportföretagen.

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Transportföretagen TF AB

Fack 1624
FE 965
751 75 Uppsala
Sverige
Transportföretagen TF AB

Sänd till en kollega

0.094