23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Det händer mycket i transportbranschen i dessa dagar

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Transportbranschen går igenom ganska stora förändring i dessa dagar.

Det sägs att de transportfirmor som har fokus på miljö kommer att ha en fördel bland konsumenterna. I media är det stort fokus på miljö just nu och det är för många konsumenter en viktigt fråga. Detta gäller oavsett om man handlar som privatperson eller åt en firma. Att flytta en sak från A till B handlar inte bara om att hitta den billigaste firman längre vare sig man ska skicka en produkt eller flytta sitt hem. Då går det inte bara att se efter en billig flyttfirma, det ska även vara ett miljöaspekt med.

Hur jobbar transportfirmorna miljömässigt?
Det sägs att detta varierar. Vissa av de större transportfirmorna har en hel del fokus på detta medans underleverantörerna kanske inte alltid har så stort fokus. De större spelarna jobbar en del med optimering av deras fordon, exempelvis lastbilar som är utformade på ett speciellt sätt som gör att de möter mindre vindmotstånd och på så sätt sparar bränsle. Vissa jobbar även med att uträkna CO2-utsläpp på diverse rutter och kunden har då möjlighet för att klimatkompensera. Sedan har vi dem som jobbar ännu mer med fokus på miljön och i vissa tillfällen använder sig av eldrivna fordon. Detta kan vara både bilar men i vissa fall även elcyklar. När elcyklarna används är det oftast i stadsmijöer med många stopp koncentrerat på ett mindre område.

Du har ett val
Som konsument har du stor möjlighet för att vara med och påverka. Försök att välja de transportfirmor som har störst fokus på miljön för att på så sätt känna att du är med till en positiv påverkan. Det lägger dessutom press på de andra aktörerna så att de också jobbar för mindre utsläpp. Som konsument kan du därmed tvinga transportfirmorna att göra det till en konkurrensparameter!

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.08