23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Är du lastbilschaufför?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Om du är lastbilschaufför har du säkert hört många förmaningar om att du ska vara extra noggrann med att ta hand om din hälsa.

Det är också väldigt viktigt. Du spenderar riktit många timmar ute på vägarna ch sitter ner en hel del. Det belastar såklart kroppen.

Tänk förebyggande
Istället för att köra in på macken och köpa en korv med bröd, som ju är väldigt lätt, försök att välja andra alternativ. En pastasallad med en massa goda grönsaker till är inget dumt alternativ. Ännu bättre är förståss om du tillbereder det därhemma, så kan du själv påverka innehållet och göra din lunch eller middagsmat nyttigare.

Hur du motionerar påverkar såklart ditt välbefinnande. Om du inte är en jättevan motionär så börja med promenader. Kanske lider du av lite skavanker som nedsjunken framfot eller lite ont i knät? Det går att förebygga med olika iläggssulor i dina skor och rätt typ av träning. Det kan om du har småskador vara en bra idé att konsultera med en fysioterapeut. Denna kan ge dig den rätta typen av övningar så att du inte lägger ut för hårt.

Simning är en annan bra sport för dig som sitter mycket ner. När du simmar använder du hela kroppen och dessutom stärker du upp de inre magmusklerna som är väldigt viktigt när su som lastbilschaufför sitter ner så många timmar i dygnet. Det är väldigt svårt att skada sig när man går till simning så det är en ytterst skonsam sport.

Mindfullness är heller ingen dum idé, eller meditation. Det gör att du för en stund kan slippa bekymringar som du kanske går runt och funderar på. 1-2 timmar i veckan med meditation kan göra stor skillnad för ditt psyiska välbefinnande.

Om du följer ovanstående råd är du en bra bit på väg mot ett hälsosammare liv som lastbilschaufför.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063