23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Robust optisk överföring i populär kontakdonsfamilj

| Medlemsnyhet | Företag ODU Scandinavia AB

I ODU MAC kontaktdons familj stöds det ökade behovet av optisk signalöverföring av en serie fiberoptiska (POF- och GOF) moduler, som säkerställer en lågt förlustöverföring av optiska signaler parallella med de elektriska signaler.

Det finns många fördelar med fiberoptik. Särskilt i industriella miljöer där känsliga signaler och data kan överföras optiskt utan att riskera störningar från de mycket kraftfulla magnetiska och elektriska fälten som finns i industriell utrustning. Men också i senaste Industri 4.0 applikationerna, där data och kundspecifika inställningar för industriella styrenheter riskerar att utsättas för cyberattacker, men fiberoptik gör hacking betydligt svårare.

ODU har därför utvecklat ett antal fiberoptiska (POF- och GOF) moduler för ODU-MAC kontaktdonsfamilj. Genom att integrera de fiberoptiska anslutningarna parallellt med elektriska signaler och annan media i kontaktdonen, så kan tillverkare och användare av t.ex. industriell och medicinsk utrustning, på ett enkelt sätt lägga till fiberoptisk anslutning och ersätta flera separata kontaktdon.

Med fiberoptiska moduler undviker man besvärliga anslutningar av optiska fibrer. Här är det rent plug-and-play. De typiska överföringsförlusterna för modulerna är faktiskt bara blygsamma 1,5 dB vid en våglängd av 670 nm. Den kompaktaste modulen tar bara upp 2 enheter i en ODU-MAC ram, men har fem optiska anslutningar som klarar 40.000 matningar. En liknande modul finns i 5 enheter, där två anslutningar klara upp till 100 000 matningar. Slutligen levereras ODU i en modul på 4 enheter för tre multimode optiska anslutningar och även den klarar 100 000 matningar.

Medlemsnyhet

Företag
ODU Scandinavia AB

Tellusvägen 11 B
186 36 Vallentuna
Sverige
ODU Scandinavia AB

Sänd till en kollega

0.077