23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nokian Hakka Blue 2 - Bäst i Aftonbladets sommardäckstest

| Medlemsnyhet | Företag Nokian Däck AB

Nokian Tyres sommardäck Nokian Hakka Blue 2 blev etta av femton testade däck i dimensionen 205/55 R16 i Aftonbladets sommardäcktest (2019-03-03). Nokian Hakka Blue 2 fick totalt 9,3 poäng av tio möjliga i testet.

Tidningen berömmer däckets lätta köregenskaper på alla väglag som förekommer under sommaren.

”Greppet på våt väg är mycket logiskt och däcket är lättkört. Styrningen är exakt, men inte för snabb. Understyrning är lätt att kontrollera och däcket håller i fint bak. Samma egenskaper och grepp på torr väg, Däcket är fint balanserat, släpper en aning fram vid en undanmanöver, men aldrig bak”, sammanfattar Aftonbladet.

Nokian Hakka Blue 2 har en gummiblandning som är skräddarsydd för nordiska förhållanden, vilket ger ett säkert våtgrepp från tidig vår till senhösten, både i kyliga och varma förhållanden. De flesta dimensionerna av däcket har ett våtgrepp som ligger i klass A i EU:s däckmärkning, den bästa möjliga klassificeringen.

Nya premiumdäcket Nokian Hakka Blue 2 finns i dimensionerna från 15 tum till 17 tum och är avsett för effektiva medelstora personbilar och sportiga familjebilar. I sortimentet ingår däck i hastighetsklassen V (240 km/t) och W (270 km/t).

Bilder på Nokian Hakka Blue 2

Mer information:
www.nokiantyres.se

Emil Sundholm, Product Manager, tel. 08 474 74 64
emil.sundholm@nokiantyres.com

Nokian Tyres är världens nordligaste däcktillverkare och ett av de mest hållbara företagen i världen. Vi erbjuder trygghet i alla körförhållanden genom att utveckla säkra och miljövänliga däck av hög kvalitet för personbilar, lastbilar och tunga maskiner. Vi är speciellt välkända för våra innovativa vinterdäck. I vår koncern ingår också däckkedjan Vianor, specialister på bilservice och däckservice. Nokian Tyres omsättning uppgick till cirka 1,6 miljarder euro år 2018 och antalet anställda är cirka 4 800. Nokian Tyres aktie noteras på Nasdaq i Helsingfors. Mer information finns på www.nokiantyres.se

Medlemsnyhet

Företag
Nokian Däck AB

Box 3002
195 03 Märsta
Sverige
Nokian Däck AB

Sänd till en kollega

0.094