23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Cirkulära kontaktdon uppfyller senaste medicinska IEC 60601-1-krav

| Medlemsnyhet | Företag ODU Scandinavia AB

ODU cirkulära kontaktdon i ODU MEDI-SNAP serien utvidgas kontinuerligt med nya varianter och funktioner. Senaste tillskottet är kontakter som uppfyller IEC 60601-1: s senaste och striktaste krav på patient- och operatörsberöring.

Det behövs inte mer än ett fåtal mA för att döda en patient, särskilt när det gäller elektroniska enheter som är i kontakt med patientens inre organ. Kryp- och läckströmar är ett problem som alla tillverkare av elektronisk utrustning för användning inom vården eller på sjukhuset måste hantera. Därför ställer varje ny uppdatering av IEC 60601-1 standarden för medicinelektronik allt strängare krav på de krypströmmar som kan finnas i systemet.

Man kanske inte tro att det finns avståndskrav och krav på kontroll av krypströmmar för passiva och elektromekaniska komponenter. Det hjälper ju inte om den aktiva elektroniken uppfyller kraven om det blir en kortslutning i anslutningstekniken. Det här är inte nyheter för ODU, och därför sker en kontinuerlig utveckling av de cirkulära kontakterna i ODU MEDI-SNAP familjen. Detta säkerställer att design av medicinteknisk utrustning med kontaktdon, uppfyller specifikationerna i de senaste utgåvan av IEC 60601-1.

De senast tillskotten i ODU MEDI-SNAP serien levereras i olika kapslingar och stiftkonfigurationer som uppfyller de ökande kraven på patient- och operatörsberöring från 1MOOP till 1MOPP och 2MOOP till 2MOPP. I grova drag så kräver de olika skyddsnivåer för isolationsavstånd från 2,0 mm till 2,5 mm och från 4,0 mm till högst 5,0 mm. Motsvarande siffror för krypavstånd är 2,5 mm, 4,0 mm, 5,0 mm och 8,0 mm. Talen står för skyddsnivåerna 1 eller 2 och för operatör- (O) eller patient (P) kontakt.

ODU kan leverera kontaktdon i ODU MEDI-SNAP serien, beroende på konstellationer och konfiguration, som klarar de olika kravnivåerna på operatör- eller patientskydd. Det följer de specificerade stiftavstånden, användningen av isoleringsmaterial och den mekaniska utformningen av isoleringsmaterialet. Isolationsavståndet är "luftavståndet" mellan strömbelastade komponenter (t.ex. stift), medan krypavståndet är den väg som strömmen kan ta över ett isolerande material.

För 1MOOP finns typ G2 av ODU MEDI-SNAP i storlek 1, och för 1MOPP finns typ G1, G8 och K2 i storlek 1 och även typ G1 och G5 i storlek 2. ODU klarar också 2MOOP och 2MOPP med typ GA, GE, G4 och G9 i storlek 1 och typ G4 i storlek 2. Slutligen kan ODU också tillhandahålla ODU MEDI-SNAP för 2MOPP och 2MOP applikationer med speciella konfigurationer, med asymmetriska och sfäriska stiftisolatorer.

Lika viktigt i medicintekniska sammanhang är att ODU MEDI-SNAP serien levereras med material i hus och isolatorer som är biokompatibla i den meningen att de inte orsakar hudirritation vid långvarig kontakt. ODU MEDI-SNAP kontaktdonen är också autoklaverbara upp till 134° C och klarar sterilisering med EO-gaser (etylenoxid), och tål dessutom gammastrålning. Sammantaget är de idealiska för medicin- och hälsovårdsindustrin.

Läs mer om ODU MEDI-SNAP 

Medlemsnyhet

Företag
ODU Scandinavia AB

Tellusvägen 11 B
186 36 Vallentuna
Sverige
ODU Scandinavia AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.102