23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

En gängad axel i olika utföranden låser ODU-MAC serien säkert och ergonomiskt

| Medlemsnyhet | Företag ODU Scandinavia AB

Med många poler, stora kontakter och stora ramar ökar behovet av en effektiv metod för in- och urkoppling av kraftfulla industriella kontaktdon.

ODU-MAC anslutningstekniken erbjuder en gängad axel i olika utföranden, så att sammankoppling kan ske med minimal inskjutningskraft och med möjlighet att ersätta vid slitage.

Om man tittar på en del avancerad elektronik för användning i sjukhusmiljön kan antalet anslutningar, eventuell tillkoppling av pneumatik eller hydraulik, ge mycket stora kontakter som kräver ganska stora matningskrafter. Till exempel, om sjukhuspersonal måste plugga in eller ut ur utrustning med stora kraftfulla kontakter, kan det vara en utmaning även de starkaste, och problemet minskar inte i industriella tillämpningar.

Det är här ODU-MAC kommer tillrätta. Alla produkter för manuell matning i ODU-MAC  Silver-, White- och Blue-Line-serie kan kompletteras med en centrerad gängad axel med hög gängstigning. Då kräver det inte speciellt mycket kraft att koppla ur en ODU-MAC-kontakt, och låsningen sker med ett klick och en visuell indikation av inkopplingen.

ODU tillhandahåller gängade axlar med flera olika gängstigningar, så att inkopplings- och utkopplingskrafterna kan justeras med större eller mindre vridningsvinklar. Med andra ord kan du tillpassa gänglåsningen till det faktiska ergonomiska behovet.

Den gängade axeln är lika modulärt som resten av ODU-MAC konfigurationen, vilket innebär att du kan byta ut axeln efter de 10.000 / 100.000 matningar som ODU-MAC serien är gjord för att klara.

Om ODU-MAC
ODU har i många år haft den modulära och fritt konfigurerbara ODU-MAC familjen på programmet för industriella kontakter. Familjen består för närvarande av tre underserier, Blue-Line för priskritiska applikationer, White-Line för dockning, medicinsk teknik etc. och Silver-Line för industriella teständamål med många till- och frånkopplingar. Gemensamt är förmågan att blanda kraft med signaler, höghastighets och koaxiella och andra media såsom hydraulik och pneumatik i ett gemensamt hus. White- och Silver-Line serien tål mer än 100.000 matningar medan ODU garanterar 10.000 parningar med Blue-Line-serien.
ODU-MAC har dessutom den fördelen att du kan inkludera High-Speed anslutningar i unika konfigurationer speciellt anpassade för USB Type-C, HDMI och andra High-Speed lösningar i kundspecifika kontaktdon.

Som kund eller designer kan man konfigurera sin ODU MAC kontakt på ODU hemsida och sedan ange hur många som ska användas. Den modulära designen och webbaserade konfiguration ger ett mycket rimligt pris per enhet även vid små antal som gör ODU-MAC idealisk för små och medelstora serier och nischade produktion till medicinteknik, dentalutrustning, industri, test & måtning samt en mängd andra ändamål.

Läs mer om ODU-MAC

Om ODU koncernen
ODU-koncernen är en av världens ledande tillverkare av kopplingssystem och sysselsätter totalt 2 200 anställda. Förutom huvudkontoret för Mühldorf am Inn, Tyskland, har ODU även internationella produktions- och distributionsnät i Sibiu (Rumänien), Camarillo (USA), Shanghai (Kina) och Tijuana (Mexiko). ODU kombinerar alla relevanta kompetensområden och nyckelfunktioner som omfattar design och utveckling, verktygstillverkning och specialmaskiner, formsprutning, stansning, svarvning, ytbehandling samt montering och kabelmontering. ODU säljer sina produkter globalt genom sina åtta dotterbolag i Danmark, England, Frankrike, Italien, Sverige, USA, Kina och Japan samt ett antal internationella distributionspartners. ODU-kontakter garanterar pålitlig överföring av ström, signaler, data och media till olika krävande applikationer som medicinsk elektronik, försvar och säkerhet, E-mobility, energi, industriell elektronik samt testning och mätning.

Medlemsnyhet

Företag
ODU Scandinavia AB

Tellusvägen 11 B
186 36 Vallentuna
Sverige
ODU Scandinavia AB

Sänd till en kollega

0.125