23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Långtradare kommer lastat – med designlampor

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Intresset för specialdesignade och anpassade lampor ser inte ut att svalna.

Intresset för specialdesignade och anpassade lampor ser inte ut att svalna. Tvärtom ser det ut som att vi ser mer av dem ute på vägarna den kommande tiden. Vårt behov av belysning i trädgårdar och kring hus verkar det inte heller vara något minskat behov, och när vi går in i lite mörkare tider ökar beställningarna till lager i Tyskland och Danmark. Inte är det konstigt att vi allt oftare ser transporter längs våra motorvägar som kommer just härifrån, och kommer lastat med dyrbara och högklassiga lampor. Även för den gemene konsumenten är lampor och belysning något som blir ett allt mer medvetet inslag i den personliga inredningen. Vi lär oss allt mer om hur ljusdesign fungerar, och hur vi ska placera ut ljus i våra hem för bästa resultat. Från att ha gått från ett mycket centrerat förhållningssätt till belysning och enbart haft en ljuskälla i form av en lampa i taket, har vi sett en ganska ny utveckling till användandet av spotlights på strategiska punkter.

Kul med ljus
Ljuset är kronan på verket, på ditt hem, och på faktiskt hela ditt mående. Bristen på ljus här i Norden gör att vi är i behov av fler artificiella källor i jämförelse med i andra delar av världen. Detta behov har verkligen både bådat för ett stort intresse, men också en kunskap och ett bemästrande i just kontsten om ljusläggning. ”Vad händer om vi har denna här, och vad händer om vi flyttar den en bit?”, är frågor vi laborerar med oavsett om vi är professionella inom området eller installerar en ny lampa i vårt eget hem. Intresset har även ökat på utbudet, vilket är varför vi ser en hel del väl utvecklade tillverkare i denna konkurens. Oavsett om tillverkarna i fråga speglar den typiska skandinaviska stilen, signifierar de nordiska märken innovation, renhet, och elegans. Med det kan man fastslå att området för ljus både är rogivande och ett fält i utveckling.

Lyxigare belysning med designlampor
Jämför du en lampa från en butik och tillverkare som inte är lika specialiserad i denna konst som en lampa av äkta lampdesign ser du verkligen en skillnad. Du förstår både frågan om kostnaden och inser även hur ljus är en konst. En klassisk designer som Arne Jacobsen är en stolt stjärna på den skandinaviska designhimlen. Också har vi lampor från Louis Poulsen och Verner Panton som rent bestämt aldrig går ut ur mode. Oavsett om vi söker golvlampor, taklampor, vägglampor eller utomhusbelysning och spotlights kan vi skratta oss lyckliga med att ha de nära till hands och nära till leverans. Söker vi på internet och finner en, ser vi den snart bland våra långtradare i filen bredvid vårt eget körfält.

Utomhusbelysning för ljusare tider
Långa och kalla vintrar kräver uppmuntring! Noral lampor är en designlamptillverkare som under 40 år satsat just på utomhusljus. Vill vi belysa våra träd, vår gång till bostaden, buskage, garaget eller något helt oväntat finns här spännande modeller i de fantastiska serierna Torino, Regent, Classic med mera som inte bara tar en till ljusare tider – utan på grund av dess höga konstvärde och en lite gammeldags design – tillbaka i tiden!

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.109