23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nyheter från Transportföretagen TF AB

Tillbaka till företagsprofilen.

Sortera efter
Sida av 3

Almedalen - Följ våra event om transportsektorns möjligheter

den 30 juni 2022

Samtidigt som många gör sig redo för att ta semester i juli så finns det mängder av frågor som väntar på svar som gäller företagens överlevnadsvillkor och konkurrenskraft.  Därför medverkar vi under Almedalsveckan - Här är listan på våra event.

Nu är bästa eleverna korade i Transportföretagens yrkesprov

den 7 juni 2022

Petter Ohm från Haninge, Johan Fälldin från Skellefteå, Victor Almhill från Jönköping och Jack Vikström från Västerås skrev Sverige-bäst på Transportföretagens yrkesprov.

Välkommen till våra seminarier i Almedalen!

den 20 maj 2022

Transportföretagen kommer att finnas på plats under årets upplaga av Almedalsveckan. Vi kommer att hålla totalt tre seminarier under Almedalsveckan. Passa på att lägga in dem i kalendern redan nu – vi hoppas att vi ses på plats.

”Den Gröna Resan” – En talkshow

den 9 maj 2022

Nu lanserar vi en ny talkshow med gäster. I första avsnittet bjuder vi på ett samtal med Per Schlingmann och statsvetaren Jenny Madestam om valet 2022. Dessutom pratar vi med Viktor Åkerblom om en viktig resa till Polen.

Motorbranschens tävlande är nu framvaskade till Yrkes-SM! 

den 11 april 2022

Nu är det klart vilka som ska tävla i Motorbranschens grenar på Yrkes-SM 10-12 maj i Växjö. Motorbranschen ser tävlingarna som ett viktigt inslag i arbetet med att stärka och sprida information om branschens yrken. 

"Under Huven" - En podcast om motorbranschens möjligheter

den 10 mars 2022

I den nya podd-serien ”Under huven” kan blivande studenter, föräldrar och företagare få aktuella spaningar om hur det verkligen går till i motorbranschens verkstäder.

Transportsektorn är global - Om angreppet på Ukraina

den 9 mars 2022

Det är med stor oro som Transportföretagen ser på det oprovocerade angreppet på Ukraina som nu sker. Konflikten i Ukraina får ringar på vattnet också för den svenska transportnäringen.

Transportföretagen vill se mer pengar till vägunderhåll

den 1 mars 2022

Nej till finansiering av höghastighetsjärnväg inom plan, ja till finansiering av isbrytare och mer pengar till väg- och järnvägsunderhåll. Det vill Transportföretagen se i Trafikverkets förslag .

Regeringens beslut om validering saknar viktig pusselbit

den 18 februari 2022

Regeringen har i dag beslutat om en proposition som syftar till att öka antalet valideringar i Sverige. Transportföretagen välkomnar initiativ som underlättar validering men vi saknar kopplingen till branschvalidering.

Rekordstort rekryteringsbehov men också stora möjligheter

den 16 februari 2022

Det har länge funnits ett stort anställningsbehov inom motorbranschen och årets rapport pekar på att behovet är större än våra tidigare mätningar. Detta framgår tydligt i en rapport som nu tagits fram - Tempen på motorbranschen 2022.

Hjälp oss hitta tävlande till Yrkes-SM 2022

den 3 februari 2022

Yrkes-SM är ett bra tillfälle för motorbranschens utövare att visa upp att det finns många olika yrken. Det bästa är att man inte behöver vara gammal i yrket, det räcker gott om den tävlande har ett brinnande intresse.

Möjliggör för fortsatt distansutbildning

den 19 januari 2022

Under 2021 infördes en tillfällig nationell regeländring, på grund av Covid-19, som möjliggjorde distansutbildning på samtliga 35 YKB-fortbildningstimmar. Transportföretagen vill att regeringen nu möjliggör fortsatt nationellt undantag under 2022.

Edströmska i Västerås certifieras som Transportcollege

den 21 december 2021

Edströmska gymnasiet i Västerås har tagit emot Sveriges första certifiering som Transportcollege. Det firades på skolan i närvaro av representanter från både kommun och transportbranschen.

Yrkes-SM 2022 – Nu är det dags att anmäla sig

den 7 december 2021

Nu kan alla som har gått fordons- och transportprogrammet samt jobbar på ett motorbranschföretag anmäla sig till Yrkes-SM 2022. Tävlingen äger rum i Växjö den 10-12 maj 2022.

Cementkrisen ett mörkt moln för transportföretagen

den 18 november 2021

Nya siffror från Svenskt Näringsliv visar att 4 av 10 företag inom transportsektorn anger att de skulle kunna drabbas negativt vid brist på cement och betong. Av dessa företag bedömer nära hälften att det skulle kunna leda till personalneddragningar.

11,5% fler tjejer antagna till fordons- och transportprogram

den 1 november 2021

Antalet elever som antagits till gymnasieskolans fordons- och transportprogram uppgår läsåret 2021/2022 till 3645 elever. Det är en ökning med 2,6% jämfört med för ett år sedan.

Transportföretagen ger sig ut på turné

den 26 oktober 2021

Motorbranschens rekryteringsbehov är stort och betydelsen av relevant utbildning ökar. Transportföretagen kommer därför under hösten att ge sig ut på turné för att berätta om branschens förutsättningar för alla studie- och yrkesvägledare.

Rapport visar att utbildningssektorn behöver förnyas

den 13 oktober 2021

Transportföretagens rapport ”Utbildning för en motorbransch i förändring”, visar att omställningen av utbildningssektorn måste påskyndas för att inte tappa fart. Detta eftersom marknaden för elektrifierade bilar utvecklas i mycket snabb takt.

Sverigebästa eleverna korade i Transportföretagens yrkesprov

den 1 juni 2021

Svante Backfält från Nobelgymnasiet i Karlstad, Alexander Bergkvist från Vansbro Utbildningscenter i Vansbro och Mats Fransson från Törnströmska Gymnasiet i Karlskrona, skrev Sverige-bäst på Transportföretagens yrkesprov.

Ingen ska behöva dö i trafiken

den 17 maj 2021

I dag inleds FN:s globala trafiksäkerhetskonferens UN Global Road Safety Week där Sverige deltar. Men tyvärr konstaterar vi att vägunderhållets betydelse för trafiksäkerheten har kommit i skymundan under senare år.

Regeringen vill förlänga YKB

den 12 maj 2021

Regeringen vill förlänga giltighetstiden för YKB (yrkesförarkompetensbevis) med 6 månader från det datum då bevisen går ut.

Anställda inom motorbranschen examineras i yrkessvenska

den 11 maj 2021

Nu examineras anställda på fordondsverkstäder i Nacka, Västerås och i Eskilstuna i yrkessvenska för att stärka sin kompetens.

Inspel på förslag om körkortslån

den 30 april 2021

Regeringen remitterar ett förslag om att från den 1 december 2021 utvidga körkortslånet till ungdomar mellan 19 och 20 år som har fullföljt en gymnasieutbildning.

Sofie Persson, en inspiratör till motorbranschen

den 23 april 2021

Transportföretagen har träffat Sofie Persson, som har utbildat sig och gjort karriär inom motorbranschen.

Resultat per sida:12244896
Sida av 3

Fakta om Transportföretagen TF AB

Adress
Transportföretagen TF AB
Fack 1624
FE 965

751 75 Uppsala

Region
Sverige
Uppsala län
Uppsala kommun

VAT nummer: SE5564989373

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Håkan Filipsson

Mychele Östman

Sänd till en kollega

0.156