23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nyheter från Transportföretagen TF AB

Tillbaka till företagsprofilen.

Sortera efter
Sida av 4

Transportföretagen ska hjälpa regeringen med krisberedskap

den 2 mars 2023

Regeringen har bjudit in Transportföretagen, tillsammans med ett antal andra aktörer, att delta i ett näringslivsråd för totalförsvar och krisberedskap. Rådet kommer ledas av Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvar.

"Det ger lite perspektiv, bara att en giffel kan göra en så

den 22 februari 2023

Transportföretagen har tidigare berättat om Stefan Espersson som planerade sin sjätte resa till Ukraina för att lämna förnödenheter. Läs om hans resa och att befinna sig i ett land i krig och om betydelsen av en giffel för den som lider.

Viktigt kompetenslyft för fordonsprogrammet

den 15 februari 2023

Ett stort steg för att utveckla utbildningsmaterialet på fordonsprogrammet. Det blev resultatet när yrkeslärare och fordonsbranschen träffades i slutet av januari. Träffen skedde på initiativ av Transportföretagen och kommer snart äga rum igen.

Skånska eldsjälen kör till Ukraina med förnödenheter

den 25 januari 2023

Snart går åkeriets sjätte resa till Ukraina – med kaminer, ullprodukter och skor i lasten.

Unikt projekt ger fler utbildade lärare

den 2 december 2022

När denna veckan är slut har drygt 350 yrkeslärare runt om i landet genomgått en utbildning i el- och hybridbilsteknik avsett för gymnasieskolan.

Vinnare av Hållbarhetspriset BRA stöttar f3 centre

den 11 november 2022

Transportföretagens Hållbarhetspris lämnades över till BRA – Som gav prispengarna till f3 centre för att främja arbetet med förnybara drivmedel.

Swecon vill bidra till en mer jämställd bransch med Framfart

den 20 oktober 2022

Hos Swecon anläggningsmaskiner har arbetet med Framfart startat på allvar – det initiativ som Transportföretagen lanserade 2021 för att bidra till att transportbranschen ska bli mer jämställd.

Framtidståget vill inspirera unga till motorbranschen

den 14 september 2022

Nu tuffar Framtidståget ut på turné i syfte att bidra med inspiration inför gymnasie- och yrkesvalet. Där passar Transportföretagen att slå ett slag för motorbranschens många spännande jobb och fantastiska möjligheter!

20 finalister tävlar om att bli Sveriges bästa bussförare

den 31 augusti 2022

Tisdagen den 6 september klockan 09.30 går starten för finalen av Bussförar-SM, tävlingen där Sveriges bästa bussförare 2022 ska utses. Bussförar-SM arrangeras för att uppmärksamma bussförarna och visa hur viktig deras kompetens är.

Almedalen - Följ våra event om transportsektorns möjligheter

den 30 juni 2022

Samtidigt som många gör sig redo för att ta semester i juli så finns det mängder av frågor som väntar på svar som gäller företagens överlevnadsvillkor och konkurrenskraft.  Därför medverkar vi under Almedalsveckan - Här är listan på våra event.

Nu är bästa eleverna korade i Transportföretagens yrkesprov

den 7 juni 2022

Petter Ohm från Haninge, Johan Fälldin från Skellefteå, Victor Almhill från Jönköping och Jack Vikström från Västerås skrev Sverige-bäst på Transportföretagens yrkesprov.

Välkommen till våra seminarier i Almedalen!

den 20 maj 2022

Transportföretagen kommer att finnas på plats under årets upplaga av Almedalsveckan. Vi kommer att hålla totalt tre seminarier under Almedalsveckan. Passa på att lägga in dem i kalendern redan nu – vi hoppas att vi ses på plats.

”Den Gröna Resan” – En talkshow

den 9 maj 2022

Nu lanserar vi en ny talkshow med gäster. I första avsnittet bjuder vi på ett samtal med Per Schlingmann och statsvetaren Jenny Madestam om valet 2022. Dessutom pratar vi med Viktor Åkerblom om en viktig resa till Polen.

Motorbranschens tävlande är nu framvaskade till Yrkes-SM! 

den 11 april 2022

Nu är det klart vilka som ska tävla i Motorbranschens grenar på Yrkes-SM 10-12 maj i Växjö. Motorbranschen ser tävlingarna som ett viktigt inslag i arbetet med att stärka och sprida information om branschens yrken. 

"Under Huven" - En podcast om motorbranschens möjligheter

den 10 mars 2022

I den nya podd-serien ”Under huven” kan blivande studenter, föräldrar och företagare få aktuella spaningar om hur det verkligen går till i motorbranschens verkstäder.

Transportsektorn är global - Om angreppet på Ukraina

den 9 mars 2022

Det är med stor oro som Transportföretagen ser på det oprovocerade angreppet på Ukraina som nu sker. Konflikten i Ukraina får ringar på vattnet också för den svenska transportnäringen.

Transportföretagen vill se mer pengar till vägunderhåll

den 1 mars 2022

Nej till finansiering av höghastighetsjärnväg inom plan, ja till finansiering av isbrytare och mer pengar till väg- och järnvägsunderhåll. Det vill Transportföretagen se i Trafikverkets förslag .

Regeringens beslut om validering saknar viktig pusselbit

den 18 februari 2022

Regeringen har i dag beslutat om en proposition som syftar till att öka antalet valideringar i Sverige. Transportföretagen välkomnar initiativ som underlättar validering men vi saknar kopplingen till branschvalidering.

Rekordstort rekryteringsbehov men också stora möjligheter

den 16 februari 2022

Det har länge funnits ett stort anställningsbehov inom motorbranschen och årets rapport pekar på att behovet är större än våra tidigare mätningar. Detta framgår tydligt i en rapport som nu tagits fram - Tempen på motorbranschen 2022.

Hjälp oss hitta tävlande till Yrkes-SM 2022

den 3 februari 2022

Yrkes-SM är ett bra tillfälle för motorbranschens utövare att visa upp att det finns många olika yrken. Det bästa är att man inte behöver vara gammal i yrket, det räcker gott om den tävlande har ett brinnande intresse.

Möjliggör för fortsatt distansutbildning

den 19 januari 2022

Under 2021 infördes en tillfällig nationell regeländring, på grund av Covid-19, som möjliggjorde distansutbildning på samtliga 35 YKB-fortbildningstimmar. Transportföretagen vill att regeringen nu möjliggör fortsatt nationellt undantag under 2022.

Edströmska i Västerås certifieras som Transportcollege

den 21 december 2021

Edströmska gymnasiet i Västerås har tagit emot Sveriges första certifiering som Transportcollege. Det firades på skolan i närvaro av representanter från både kommun och transportbranschen.

Yrkes-SM 2022 – Nu är det dags att anmäla sig

den 7 december 2021

Nu kan alla som har gått fordons- och transportprogrammet samt jobbar på ett motorbranschföretag anmäla sig till Yrkes-SM 2022. Tävlingen äger rum i Växjö den 10-12 maj 2022.

Cementkrisen ett mörkt moln för transportföretagen

den 18 november 2021

Nya siffror från Svenskt Näringsliv visar att 4 av 10 företag inom transportsektorn anger att de skulle kunna drabbas negativt vid brist på cement och betong. Av dessa företag bedömer nära hälften att det skulle kunna leda till personalneddragningar.

Resultat per sida:12244896
Sida av 4

Fakta om Transportföretagen TF AB

Adress
Transportföretagen TF AB
Fack 1624
FE 965

751 75 Uppsala

Region
Sverige
Stockholms län
Stockholms stad

Telefon: +46 722245855

VAT nummer: SE5564989373

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Håkan Filipsson

Mattias Holmqvist
Yrke: Pressansvarig Transportföretagen
Telefon: +46 0722245855

Sänd till en kollega

0.156