23948sdkhjf

De tar eldrivna Streetscooter till Sverige

Den tyska elbilen ska leverera möbler i Göteborg.

Start up-bolaget Adayservice specialiserar sig inom leverans och montering av möbler. Företagets vd, Daniel Adolfsson bestämde sig tidigt för att bara använda sig av eldrivna fordon i verksamheten, men det visade sig att det inte var helt lätt att hitta en större eldriven skåpbil, som passade. 

–  Jag kontaktade alla fordonsleverantörer i landet, men de flesta hänvisade till att det kommer men först om några år till Sverige. Jag fick i stället bra erbjudanden på gasfordon, som ett miljövänligt alternativ, säger Daniel Adolfsson i ett pressmeddelande. 

Gasfordon är visserligen miljövänligare än diesel- och bensinbilar, men beslutet stod ändå fast. 

– Jag började leta biltillverkare i Asien och Europa. Jag hade även fått lite kontakter på vägen om möjligheten att konvertera ett vanligt fordon till el. Slutligen hittade jag lösningen i Tyskland. 

Det han fann var Streetscooter, ett forskningsprojekt vid universitetet i Aachen, och numera ägt av Deutsche post DHL, som toppade elbilsförsäljningen i Tyskland under sommaren.  

– Bilen är helt anpassad och byggd som ett elfordon. Den är också praktisk utifrån vår verksamhet. Trots att jag inte varken sett eller provat fordonen valde jag att beställa en för att testa. Jag lyckades komma i kontakt med Streetscooter direkt och fick en bra känsla. Det är självklart en stor investering för oss som är helt nystartade, men samtidigt en enorm möjlighet att vara först, säger Daniel Adolfsson. 

Adayservice grundades i april 2018 för att sälja tjänster som förenklar det hållbara vardagslivet för människor. Verksamheten har startat i Göteborg under senhösten och ett av företagets mål är att ha 100 eldrivna fordon innan 2021. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125