23948sdkhjf

Maersk koldioxidneutrala till 2050

Nu har fraktjätten satt sina nya klimatmål.

Det har tagit lång tid för den internationella sjöfarten att börja arbeta med klimatutmaningen, men nu börjar det röra på sig. Under året har IMO satt upp klimatmål och nu har jättebolaget Maersk annonserat sina mål. 

I ett pressmeddelande uppger Maersk att de sedan 2007 reducerat sina koldioxidutsläpp med 46 procent, något som man skriver är nio procent bättre än industrisnittet. Nu siktar man vidare mot att bli koldioxidneutrala till 2050. Men Maersk understryker samtidigt att det krävs att koldioxidneutrala fartyg är kommersiellt gångbara 2030 och att teknikutvecklingen accelererar. 

– De kommande fem till tio åren blir kritiska för utvecklingen. Vi kommer att investera stora resurser i innovation och teknologi för att göra lösningarna tekniskt och ekonomiska lönsamma. De senaste fyra åren har vi investerat omkring en miljard dollar och engagerat mer än 50 ingenjörer i att skapa och implementera energieffektiva lösningar, säger Søren Toft, chief operating officer at A.P. Moller – Maersk.  

Redan 2019 planerar Maersk nu att initiera en öppen och samarbetsinriktad dialog med alla inblandade aktörer för att tillsammans kunna hantera frågorna kring klimatförändringar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094