23948sdkhjf

Toyota MHE förvärvar i Italien

Toyota Material Handling Europe har förvärvat större delen av SIMAI som är marknadsledande inom materialhantering i Italien.
SIMAI:s innovativa tillvägagångssätt och expertis vid konstruktion och tillverkning av dragtruckslösningar stämmer väl överens med Toyotas strategi att erbjuda ett komplett utbud av materialhanteringslösningar för tillämpningar både inom- och utomhus.
Toyota Material Handling har förvärvat 66 procent av italienska SIMAI:s aktier och avser att inom kort öka denna andel till 100 procent av aktierna. Det nya samarbetet kompletterar Toyotas produktutbud och ger alla möjligheter att möta kundernas behov av dragtruckar för inom- och utomhusbruk.
Toyota Material Handling har sedan tidigare erbjudit ett konkurrenskraftigt utbud av dragtruckar, men har hittills haft ett europeiskt fokus på inomhustillämpningar. SIMAI specialiserar sig på flygplatsbranschen och därmed omfattar företagets produktutbud mestadels utomhuslösningar. Detta innebär att SIMAI:s produkter är ett perfekt komplement till Toyota Material Handlings produktsortiment.
SIMAI, med huvudkontor i Milano, Italien, tillverkar ett brett utbud av elektriska dragtruckar och flaktruckar med en dragkapacitet på upp till 30 ton. SIMAI har över 60 års erfarenhet och fortsätter, med en flexibel och kundorienterad inställning samt en oförminskad teknikentusiasm, att utveckla produkter för att uppfylla kundernas behov. Som följd tillverkar de ett flertal specialanpassade dragtruckar, flaktruckar och vagnar för många olika industriella tillämpningar.
- SIMAI:s hängivna och professionella medarbetare tillverkar maskiner med hjälp av modern teknik, säger Sam Coles, Senior Vice President Marketing and Sales, Toyota Material Handling Europe. Vi är välbekanta med dem sedan tidigare, och vår italienska försäljningsorganisation talar väl om deras hängivenhet och expertis inom det område som är intressant för vår verksamhet.
Ambrogio Bollini, Senior Vice President Supply i Toyota Material Handling Europe, frammhåller att SIMAI kommer att införlivas i bolagets europeiska leverantörsnätverk, varpå man kommer att använda sig av sin så kallade Toyota-approach.
- Detta innebär att vi respekterar den befintliga organisationen, lär av varandra samt bibehåller kunskaperna och ledningen som finns i dag, säger han. SIMAI har en entreprenörsanda med värderingar som liknar våra inom kvalitet och säkerhet. Därför är jag säker på att vi kommer att bli ett bra team.
SIMAI:s grundare Luigino Garegnani framhåller att det är en stimulerande utmaning för ett relativt litet företag som SIMAI att bli en del av Toyota.
- Vi kommer att göra vårt bästa för att bidra till Toyotas fortsatta framgångar som ett framstående företag, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093