23948sdkhjf

Transportföretagen hämtar vd från Svensk Handel

Mattias Dahl blir ny vd i Transportföretagen. Mattias kommer närmast från tjänsten som förhandlingschef på Svensk Handel. Han kommer att tillträda sin nya tjänst under våren, senast den 1 juni.
På fredagen stod det klart att ny vd för Transportföretagen blir Mattias Dahl, i dag förhandlingschef på Svensk Handel. Rekrytering av ny vd till Transportföretagen har pågått sedan i somras då förre mångårige vd:n Peter Jeppsson fick tjänsten som vice vd i Svenskt Näringsliv.
- Vi är mycket glada över att kunna presentera Mattias Dahl som ny vd för Transportföretagen, säger Björn Alvengrip, styrelseordförande i Transportföretagen. Mattias är en kunnig jurist med stor förhandlingsvana och goda ledaregenskaper. Vi har stort förtroende för att han ska kunna leda och utveckla Transportföretagen.
Mattias Dahl ser positivt på sin nya befattning.
- Jag ser fram emot att axla vd-rollen på en så kompetent och respekterad organisation som Transportföretagen, säger han. Transporterna är samhällets blodomlopp och det följer ett stort ansvar med att företräda en så central näring för såväl svensk arbetsmarknad som samhället i stort.
Mattias kommer att tillträda sin nya befattning under våren, senast den 1 juni.
- Den allt annat överskuggande frågan just nu, både i min nuvarande tjänst och som tillträdande vd för Transportföretagen, är att se till att vi får ansvarsfulla avtal i nästa års avtalsrörelse, säger han. Vi behöver avtal som stärker konkurrenskraften i svenska företag och bidrar till fler jobb.
Mattias har en jur. kand. från Stockholms universitet och har tidigare arbetat som förhandlingschef på Svensk Handel, arbetsrättsjurist på Sveriges Byggindustrier, processförare på Ledarna, biträdande jurist på Mannheimer Swartling och som tingsnotarie på Södra Roslagens tingsrätt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062