23948sdkhjf

130 lagerarbetare lurades på jobb

Runt 130 personer har råkat ut för en bluffmakare, som lovat dem jobb på Netonnets nya centrallager utanför Växjö.
Runt 130 lagerarbetare samlades för att börja jobba på Netonnets nya centrallager i måndags, då en lokal företagare i samarbete med Alwex skulle enligt uppgift börja drifta lagret. Det visade sig dock att anställningarna var en bluff, uppger Sveriges Radio P4 Kronoberg.

– Det vi har fått reda på via facket och ansvariga från Alwex är att de aldrig ska ha ingått något samarbete med det här företaget och de har aldrig har hört talats om dem heller och det känns riktigt konstigt, säger Emil Söderstjärna, en av de lurade lagerarbetarna, till radion.

Alwex vd Mats Lundmark hade inte hört talas om att företaget förekom i rykten om en ny stor etablering för Netonnet:

– Nej, jag fick reda på detta igår kväll när Smålandsposten ringde mig och undrade om det låg någon sanning i ryktet att vi skulle dra igång en ny stor verksamhet här i Växjö, som skulle hantera Netonnets produkter här som senare skulle skeppas till Baltikum bland annat, det är det lilla jag vet.

Företaget som upprättat de 130 bluffanställningarna hade tecknat kollektivavtal med bland annat Transport, som också fanns på plats för att informera de nyanställda om fackets roll vid första arbetsdagen.

Syftet med bluffanställningarna är oklart.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062