23948sdkhjf

Investeringsbolag ny delägare i PNO

Investeringsbolaget Kirk Kapital A/S har förvärvat 48 procent av aktierna i PNO Holding A/S, som med 10 000 trailers är Nordens största företag inom uthyrning, försäljning och service av trailers till transportbranschen.
- PNO är ett välskött företag med ett starkt affärskoncept och en unik marknadsposition, säger Bjarne Ammitzbøll, vd för Kirk Kapital A/S. Företaget matchar vår investeringsfokus perfekt och det har en fortsatt stor utvecklingspotential som vi ser fram emot att medverka i att realisera de kommande åren.
PNO är ett familjeägt företag som för närvarande genomför ett planerat generationsskifte. Under 2013 nådde PNO:s omsättning en nivå av 600 miljoner danska kronor och driftsresultatet (EBIT) var 91 miljoner danska kronor. De totala tillgångarna uppgick till 1,6 miljarder danska kronor och det egna kapitalet 270 miljoner. Under de kommande åren kommer företaget att öka omsättningen och intjäningen på de nuvarande marknaderna. Baserat på PNO:s starka kundrelationer kommer verksamheten att utöka och företaget kommer att attrahera nya kunder samt ytterligare utveckla affärsstödjande system.
- Med Kirk Kapital får vi en långsiktig och resursstark aktieägare som delar våra strategiska mål för PNO, säger Group CEO Jacob Lee Ørnstrand, PNO. Vi arbetar konstant med att stärka företagets försäljning och konkurrenskraft genom att utöka vår produktportfölj och förbättra vår service setup för att på det sättet vinna marknadsandelar på existerande marknader. Kirk Kapitals inträde i ägarkretsen bidrar till att säkra det pågående generationsskiftet och ger oss en starkare grund för utvecklingen som vi avser att genomföra de kommande åren. Jag ser fram emot att tillsammans med Kirk Kapital inleda den nästa spännande fasen i PNO:s utveckling.
Efter Kirk Kapitals inträde äger familjen Ørnstrand 52 procent av aktierna i PNO. Parterna har kommit överens om att inte ge några upplysningar om transaktionspriset.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078