23948sdkhjf

Lämnar Pallas Glory i förtid

Bomin/Bunkers Gibraltar avslutar sitt timercharterkontrakt för bunkerfartyget Pallas Glory i förtid av kommersiella anledningar.
En ekonomiskt uppgörelse har nåtts mellan Bomin och Pallas som kompensation för att avtalet avslutats i förtid.

Pallas Glory ligger i dagsläget på varv för teknisk översyn och 10-årsklassning, men tanken är att fartyget ska sysselsättas som bunkerfartyg i norra Europa när det lämnar varvet. Enligt Pallas finns ett flertal intressenter för fartyget och förhandlingar pågår med flera aktörer.

– Bunkerbranschen har skakats av sin största skandal på väldigt lång tid när OW Bunkers gick i konkurs alldeles nyligen. Det har gjort att kunder till Pallas har haft en hektisk period, lyckligtvis har detta inte påverkat Pallas negativt. OW Bunkers konkurs är inte bara en negativ sak för branschen, den skapar också stora möjligheter. Att Pallas nu får en utbetald engångssumma samtidigt som fartyget går in i en ny sysselsättning skapar en angenäm situation för bolaget. Nya bunkeraktörer etablerar sig nu och mycket spännande är på gång i branschen som gör att Pallas ser stora möjligheter till nya kunder och nya affärer, kommenterar Pallas Groups vd Fredrik Johansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063